Per Ledin avslöjar sanningen bakom omtalade filmningen (?): ”Helvete vad onödigt”

Klippet fick stor spridning på hela nätet. Den gången Micke Johansson till synes såg ut att leverera en av de främsta filmningarna i SHL:s historia.
Men riktigt så stor filmning som den har beskrivits tidigare var det inte. Det berättar Per Ledin för Sportbibeln.
– Jag snuddar hans ansikte, jag är en halv sekund eller en centimeter från att knocka honom totalt, säger Ledin.

Per Ledin är känd för att vara en retsticka på planen men samtidigt en riktig lagspelare som jobbar stenhårt. Profilen snackar, tacklas och gör precis det som behövs för att ge laget de bästa förutsättningarna att vinna.

Ledin om filmningen (?)

En situation som blev väldigt omtalad var den under säsongen 2013/2014, när Per Ledin spelade i Luleå. I en match mot Leksand i grundserien såg han ut att sätta in en ful tackling på Mikael Johansson i Leksand som föll till isen.

Men reprisbilderna visade någonting annat. I stället för att Ledin tacklade honom såg det snarare ut som om Johansson filmade.

Ledin: ”Jag träffade”

Åsikterna har varit många kring huruvida det var en ful tackling eller filmning, men nu berättar Per Ledin exakt vad som skedde.
– Jag ska ju framåt och han ökar farten och åker rätt in framför mig. Jag visste ju att ”fan man har ett rykte och ligger i toppen av utvisningsligan”. Sånt förföljer en, men jag har aldrig haft uppsåt att ”nu jävlar ska jag plocka någon”, berättar Ledin för Sportbibeln.

Ledin berättar att han de facto träffade Mikael Johansson. Profilens axelkåpa snuddade vid Johanssons kind varav Leksandsspelaren föll till isen.
– Jag åker fram och ber om ursäkt direkt. Jag nuddar hans ansikte,njag är en halv sekund eller en centimeter från att knocka honom totalt.

”Helvete vad onödigt”

Den nu 40-årige Ledin beskriver Johanssons agerande som en chock. Hade han kommit in i situationen en halv sekund senare hade saker och ting slutat riktigt illa.

Foto: Bildbyrån

När Johansson kände att någonting nuddade hans kind i hög fart inser han att saker och ting kunde ha gått betydligt värre.

Och i det läget av säsongen, efter vad som skett tidigare under året, ville Ledin verkligen inte bli avstängd.
– Det är väl fan ingen som vill sitta på läktaren. Fram tills dess hade jag betalat bort 50 000 eller 60 000 i böter så man var inte så populär hemma där. Man får ganska många fina New York-resor för de pengarna. Jag tänkte bara ”fan, helvete vad onödigt”, säger Ledin till Sportbibeln.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: När Per Ledin varnades för NHL-busarna – men hamnade i trubbel direkt

Ögonblicket när Foppa chockade Per Ledin – med mäktiga utmärkelsen i direktsändning