När Per Ledin varnades för NHL-busarna – men hamnade i trubbel ändå

Per Ledin kan skriva upp tre NHL-matcher på sin meritlista. 
Men i den andra av dem höll det på att gå riktigt illa, det på grund av att han inte lyssnade på en svensk NHL-kollegas råd.
För Sportbibeln berättar Ledin om när han ställdes mot Vancouvers två värstingar: Darcy Hordichuck och Rick Rypien.

Per Ledin kan skriva upp tre NHL-matcher på sin meritlista. 
Men i den andra av dem höll det på att gå riktigt illa, det på grund av att han inte lyssnade på en svensk NHL-kollegas råd.
För Sportbibeln berättar Ledin om när han ställdes mot Vancouvers två värstingar: Darcy Hordichuck och Rick Rypien

Redan som grabb hade Per Ledin, likt de flesta unga hockeyspelare, en dröm att få spela i NHL. Den drömmen skulle också slå in, när han i april 2009 fick chansen i Colorado Avalanche.

Per Ledin i NHL

Den hårde Ledin spelade först mot Dallas Stars för att sedan ställas mot tvillingarna Henrik och Daniel Sedin i Vancouver Canucks. Inför matchen pratade han med Niklas Kronwall, då i Detroit, som gav Ledin några väldigt viktiga råd.

Foto: Bildbyrån

I Vancouver Canucks fanns Darcy Hordichuk och Ryan Rypien, två spelare som få vågade gå upp mot med tanke på deras rykte som riktigt hårda lirare.

Ställdes mot råskinnen

Ledin. som redan då hade ett rykte av sig att vara en tuff spelare, fick höra några väl valda ord från sin svenske NHL-kollega: Ta det lugnt.
– Niclas sa ”nu håller du käften. Du åker inte och snackar med Hordichuk och Rypien. De kommer spöa dig, berättar Ledin för Sportbibeln.

Den 11 april var det så dags för Ledin att äntra isen hemma i Pepsi Center mot Vancouver. Men det fanns ett problem.

Foto: Jack Dempsey/AP/TT Nyhetsbyrån

Per Ledin hade inte lyssnat något vidare på Kronwalls råd och åkte ut på isen som vad han själv beskriver som ”lite övertänd”. I ett av sina första byten satte han in en tackling på en av Sedin-bröderna och strax efter blev det en avblåsning när målvakten blockerat pucken.

”Vi bryter näsan på dig”

Ledin stod kvar på isen och strax stod två råskinn i form av Darcy Hordichuk och Ryan Rypien framför honom.
– Båda kom upp till mig och sa: ”Settle down before we break your nose” (lugna ner dig innan vi bryter näsan på dig). De var riktigt hårda killar, det var inte så mycket att säga efter det, säger Ledin.

Ledin klarade sig undan med näsan i behåll och ögonblicket blev ett starkt minne. Totalt blev det en ytterligare NHL-match för den nu 41-årige hockeyprofilen.

Dela för att hylla Per Ledin!

LÄS MER: Per Ledin avslöjar sanningen bakom det klassiska bråket med Salo

Ögonblicket när Foppa chockade Per Ledin – med mäktiga utmärkelsen i direktsändning

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);