P.K. Subbans kontring: ”Att man ens ska behöva förklara det”.

Det var den mest sensationella trejden på många år, den när superstjärnorna P.K. Subban och Shea Weber bytte klubb med varandra. Vid tillfället för trejden befann sig P.K. Subban själv på semester i Europa och nu när han är tillbaka igen i Montreal, har han fått kritik för att ha skänkt pengar till ett barnsjukhus för att göra sig själv oumbärlig i sin gamla klubb.

27-åringen donerade 85 miljoner kronor till ett barnsjukhus i Montreal, där han hade en speciell relation till en cancersjuk pojke som gick bort 2013.

Kritiska röster har efter detta höjts mot att Subban enbart gjorde donationen för att bli utsedd till lagkapten för Montreal och för att göra sig omöjlig för organisationen att göra sig av med. Men nu bemöter P.K. Subban själv dessa påståenden i en intervju med Sportsnet.
– När jag gjorde donationen trodde jag inte att jag skulle få kritik för det. Skulle min relationen med Alex Shapiro vara påhittad för att jag skulle få en bokstav på bröstet? Att man ens ska behöva förklara det, säger han i intervjun.

Här kan du se intervjun med P.K. Subban:

LÄS MER: Idrottarna i världen som skänker mest pengar till välgörenhet.

Älskar du hockey? Gilla Sportbibeln.