Överraskningen: Publikfavoriten dumpades efter fina säsongen – är nu klar för konkurrenten

.

Han blev stor publikfavorit i Björklöven.
Men ändå fick Mattias Granlund inget nytt kontrakt med klubben.
Istället är han nu klar för konkurrenten Almtuna, avslöjar förbundet(!).

Mattias Granlund röstades fram till fansens favoritspelare i Björklöven efter senaste säsongen. Forwarden stod för 15 poäng och var ett av få glädjeämnen i ett Björklöven som har en ganska tung säsong bakom sig i HockeyAllsvenskan.

Publikfavoriten dumpas

Men trots fansens uppskattning och den fina säsongen så räckte det ändå inte till ett förlängt kontrakt för Granlund som dumpades av Björklöven efter säsongen. Nu verkar det som att 27-åringen ändå blir kvar i HockeyAllsvenskan till nästa säsong.

Mattias Granlund, Björklöven
181123 Björklövens Mattias Granlund deppar efter förlusten i ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Björklöven den 23 november 2018 i Stockholm.
Foto: Dennis Ylikangas / Bildbyrån / Cop 253

För enligt Svenska ishockeyförbundets statistiksajt stats.swehockey.se så har Granlund registrerats som ny spelare hos seriekonkurrenten Almtuna. Ingen av Björklöven eller Almtuna har ännu gått ut med något offentligt kring Granlunds flytt men förbundet verkar säkra på sin sak här.

Klar för konkurrenten

Granlund har även meriter från SHL både med Skellefteå AIK och Karlskrona. Sammanlagt har det blivit 4 poäng på 42 matcher i SHL medan han gjort hela 67 poäng på 302 matcher i HockeyAllsvenskan genom åren.

Mattias Granlund, Björklöven
180921 Björklövens Mattias Granlund under matchen i hockeyallsvenskan mellan Björklöven och Modo den 21 september 2018 i Umeå.
Foto: Johan Löf / BILDBYRÅN / Cop 230

Efter spel i Skellefteå AIK, Oskarshamn, Karlskrona och Björklöven blir det nu en återkomst till Almtuna, dit han var utlånad en kort period under säsongen 2015/16. Den gången blev det 2 poäng på 3 matcher i Uppsala.

LÄS MER: NHL-svensken dumpas – ett drömnamn för SHL-klubbarna?

Erik Karlssons första ord – om spelet bakom nya monsterkontraktet i NHL