Erik Karlssons första ord – om spelet bakom nya monsterkontraktet i NHL

.

Erik Karlsson ryktades till en handfull NHL-klubbar – men valde att skriva ett nytt monsterkontrakt med San Jose Sharks.
Någonting som han själv var inställd på hela tiden.
– Det har minst sagt varit intressant att följa spekulationerna, säger han till Aftonbladet.

Erik Karlsson trejdades förra sommaren till San Jose Sharks från Ottawa Senators, och under sin debutsäsong på västkusten gjorde han bra ifrån sig, trots att han fick stora delar av året förstört på grund av skador.

Berättar själv om kontraktet

Den svenske megastjärnan satt på ett utgående kontrakt med klubben, och under våren har han ryktats till NHL-klubbar som Tampa Bay Lightning, New York Rangers, Montreal Canadiens och Ottawa Senators – och supportrarna såg fram emot en spännande sommar.

Men under måndagen kom i stället beskedet att Karlsson sajnat ett monsterkontrakt med San Jose Sharks, som är värt cirka 110 miljoner kronor per år – i åtta år.

– Nu känns det bara skönt. Jag är väldigt glad över att det löst sig och att jag vet att jag ska vara här de kommande åtta säsongerna. Jag ville aldrig något annat, säger han till Aftonbladet.

”Så media fungerar”

För samtidigt som många förväntade sig att han kanske skulle göra ännu en spektakulär flytt så var det aldrig särskilt nära, menar Karlsson.

– Det har minst sagt varit intressant att följa spekulationerna. Tur man varit med ett tag så man vet vad som gäller. Varken jag eller Sharks har ju sagt någonting, ändå har så många ”vetat” så mycket. Men det är så media fungerar, säger han, och fortsätter:

– Mitt fokus har hela tiden varit att stanna här, men det har fått ta den tid det tagit. Klubben har inte stressat mig att skriva på, det är jag tacksam för. Vi har resonerat oss fram i lugn takt hela säsongen och efter min ljumskoperation för några veckor sedan speedade vi till slut upp processen. Jag är väldigt nöjd.

Erik Karlsson, San José Sharks
181220 Erik Karlsson of San Jose Sharks celebrates after the 3-3 goal by Joonas Donskoi (not pictured) during a regular season NHL game between San Jose Sharks and Winnipeg Jets on December 20, 2018 in San Jose.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87816

Just nu är Erik Karlsson mitt uppe i en rehabperiod efter att ha opererat ljumskarna, en skada som höll honom borta från den avgörande semifinalen i Stanley Cup-slutspelet.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!