Överraskande uppgifter: Nyförvärvet kan lämna SHL-klubben – efter bara 12 matcher

Han gjorde stor succé i HockeyAllsvenskan i fjol.
Men hittills har inte genombrottet i SHL kommit än.
Nu kan nyförvärvet Lukas Zetterberg lämna Brynäs för utlåning tillbaka till Västerås, enligt sajten VIKFanCentral.

Det har inte alls blivit en rolig start på SHL-karriären för Lukas Zetterberg. Brynäs nyförvärv inför säsongen har fått ont om speltid och även helt petad flera matcher.

Kan få lämna SHL-klubben

Poängskörden har därför bara blivit två assist på tolv matcher i höst för 22-åringen. Därför kan Zetterberg få lämna Brynäs för att hitta tillbaka till självförtroendet och poängproduktionen igen.

Lukas Zetterberg, Brynäs
191010 Brynäs Lukas Zetterberg deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Brynäs den 10 oktober 2019 i Luleå.
Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN / Cop 159

Flera klubbar har även visat intresse men det hetaste spåret just nu verkar vara en utlåning till förra klubben Västerås i HockeyAllsvenskan, enligt sajten VIKFanCentrals uppgifter. Bland de intresserade klubbarna nämns bland annat en SHL-konkurrent och lag från Finland samt Österrike.

Återkomst till förra laget

Zetterberg gjorde storsuccé hos Västerås i fjol och var lagets absolut bästa spelare med hela 24 mål och 43 poäng totalt. Nu väntas han göra återkomst till staden och laget igen för att hitta tillbaka till den fina formen från förra säsongen.

Lukas Zetterberg, Brynäs
190921 Brynäs Lukas Zetterberg under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Färjestad den 21 september 2019 i Gävle. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN / Cop 210

Men det handlar bara om en utlåning för 22-åringen då Brynäs fortfarande ser en väldig utvecklingspotential i forwarden. Men just nu får han inte plats i truppen och snart räknar även SHL-laget med att plocka hem NHL-talangen Jesper Boqvist igen.

Västerås ligger just nu femma i HockeyAllsvenskan och en inlånad Zetterberg vore en superförstärkning i jakten på SHL-uppflyttning.

LÄS MER: Hockeysupportrarna anmäls – för att vara för högljudda: ”Har tröttnat”