Ovechkins fina gest till Nicklas Bäckström – mitt i segerfirandet: "Han sa till mig direkt"

Ovechkins fina gest till Nicklas Bäckström – mitt i segerfirandet: ”Han sa till mig direkt”

Vilken otrolig natt det blev för Washington Capitals.
Och mitt i segerfirandet visade Alexander Ovetjkin den allra största respekten – för lagkamraten och radarpartnern Nicklas Bäckström.

Efter en enormt lång väntan är nu Washington Capitals Stanley Cup-mästare. I natt fick de äntligen lyfta den väldiga pokalen efter fyra raka segrar och totalt 4-1 mot finalmotståndaren Vegas Golden Knights.

Och äntligen fick Alexander Ovechkin, en av världens bästa hockeyspelare, tysta alla kritiker och visa att han är en vinnare. 32-åringen gjorde flest mål av alla i slutspelet och ledde sitt Capitals hela vägen för första gången i karriären.

Ovechkins dröm

Ovechkin belönades även med den prestigefyllda utmärkelsen Conn Smythe Trophy som slutspelets mest värdefulle spelare. Sedan fick kaptenen lyfta Stanley Cup-pokalen först av alla och det märktes tydligt hur mycket det betydde för ”Ovie”.
– Det här betyder precis allting för mig. Jag har väntat så oerhört länge på detta, från första dagen. Det är en dröm faktiskt och jag är så oerhört lycklig, sa ryssen nere på isen.

Fin gest till Bäckis

Efter Ovechkin lyft bucklan så bjöd han på en mycket fin gest till sin lagkamrat i Capitals sedan 2007 – sin radarpartner Nicklas Bäckström. Som andre man fick ”Bäckis” lyfta Stanley Cup-pokalen.
– Han sa till mig direkt att jag skulle få den, säger Bäckström till Sportbladet.
– Den var tyngre än jag trodde, men det var såklart ett fantastiskt ögonblick. Som sagt, jag har drömt länge om att få lyfta den där pokalen.

Dela artikeln för att hylla Washington Capitals!

LÄS MER: Nicklas Bäckströms känslosamma firande i natt

Vackra orden i Stanley Cup-segerfirandet som får hela hockeyvärlden att gråta