Oväntade uppgifter: SHL-lagets blixtvärvning från konkurrenten – 2 dagar innan lagen möts i premiären

På lördag möts Brynäs och Rögle i SHL-premiären.
Men innan dess möts konkurrenterna vid förhandlingsbordet.
För just nu håller lagen på att göra affärer bara dagar innan säsongen drar igång, rapporterar SportExpressen.

Brynäs har varit på jakt efter en ny forward inför nya SHL-säsongen. Bara några dagar innan premiärmatchen på lördag verkar man nu ha hittat rätt.

SHL-värvning

Sportchefen Johan Alcén har hittat ett intressant nyförvärv hos premiärmotståndaren Rögle och nu är klubbarna i förhandling bara några dagar innan de drabbar samman på isen i SHL-premiären. 19-årige William Strömgren ryktas nu vara på väg att göra klart med Brynäs, rapporterar SportExpressen.

William Strömgren, SHL
220823 Rögles William Strömgren under träningsmatchen i ishockey mellan HV71 och Rögle den 23 augusti 2022 i Jönköping. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / CS0298

Strömgren slog igenom hos Modo och efter bara en säsong i HockeyAllsvenskan värvades han till Rögle inför förra säsongen. Det blev bara sex matcher under debutsäsongen i SHL och nu väntas talangen lämna Ängelholm för att flytta norrut.

”Måste spela”

Rögle har redan 16 forwards i truppen och därför väntas det bli ont om speltid för Strömgren som får en större chans till istid hos Brynäs istället.
– William måste spela. Det är min uppgift att se över det, säger hans agent Björn Rockström till kvällstidningen men erkänner att ingenting är påskrivet än.
– Ingenting är klart. William Strömgren är Rögles spelare. Det har vi stor respekt för och det är Rögle som äger frågan. Till Rögle sagt något annat är det vad jag egentligen har att säga.

William Strömgren, SHL
211216 Sverige U19 William Strömgren under internmatchen i ishockey mellan Sverige U18 och Sverige U19 den 16 december 2021 i Ore. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / COP 173 / DE0084

Om värvningen går igenom kan William Strömgren alltså göra debut för Brynäs mot sitt gamla lag Rögle redan på lördag när lagen ställs mot varandra i SHL-premiären. Det måste verkligen kännas konstigt.

Vad tycker du om den här värvningen? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Elias Pettersson öppnar upp om tuffa tiden – NHL-stjärnan pekar ut vad som gick fel: ”Jag vet varför”