Elias Pettersson öppnar upp om tuffa tiden – NHL-stjärnan pekar ut vad som gick fel: "Jag vet varför"

Elias Pettersson öppnar upp om tuffa tiden – NHL-stjärnan pekar ut vad som gick fel: ”Jag vet varför”

Elias Pettersson hade en tuff fjolårssäsong.
Nu avslöjar svenske NHL-stjärnan vad som gick fel.
– I princip var det som två olika jag där ute, säger han i en intervju på Vancouver Canucks Twitter.

Senaste NHL-säsongen fick Elias Pettersson en riktigt tung start och det var inte mycket som stämde för svenske forwardsstjärnan. En av anledningarna var att 23-åringen missade försäsongslägret på grund av utdragna kontraktsförhandlingar.

Tuff tid i NHL

Andra halvan av NHL-säsongen skulle sedan komma att bli mycket bättre för svensken som nådde 68 poäng på 80 matcher för Vancouver Canucks, vilket är hans högsta poängnotering i NHL hittills.

Elias Pettersson, NHL
210811 Elias Pettersson poses for a portrait during a press meet with the Swedish national ice hockey team on August 11, 2021 in Stockholm. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0139

Nu har Pettersson klivit ut på isen igen för ännu en NHL-säsong och den här gången hoppas han på en mycket bättre start än i fjol. Efter första ispasset mötte han pressen för att berätta om förväntningarna på den nya säsongen.
– Förra säsongen började inte på det sättet som jag hade hoppats på. Men jag har vuxit från erfarenheten och jag har lärt mig varför det hände och sedan varför jag spelade mycket bättre den andra halvan av säsongen, säger han i en intervju på Canucks officiella Twitter.
– Jag kan ändå känna mig en aning tacksam för att det hände. För nu vet jag hur jag kan ta mig ur en sådan situation, om ni förstår vad jag menar.

Elias tankar

Pettersson plågades även av en vristskada förra säsongen, men det var inte det enda som var jobbigt. Även pressen på sig själv tog över och påverkade honom negativt.
– Förväntningarna på mig var högre, vilket de borde vara. Men jag fokuserade på fel saker, på vad andra ville se av mig istället för att fokusera på mig själv. Jag har inget exakt svar till varför det hände, men jag tycker att jag har lärt mig från det och jag känner mig mycket bättre inför denna säsong, säger den 23-åringen i intervjun som ni kan se i sin helhet här nedanför.

Elias Pettersson, NHL
190517 Elias Pettersson of Sweden at a practice session during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 17, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87946

Elias Pettersson har hittills producerat 221 poäng på 245 matcher för Vancouver Canucks och kliver in i sin femte NHL-säsong efter flytten från Växjö Lakers 2018. Nu siktar han på att ta det sista stora klivet för att nå det absoluta toppskiktet av poänggörare i världens bästa hockeyliga.

Tror du Elias Pettersson kommer göra succé i NHL kommande säsong? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Victor Hedmans oförglömliga gest mot barnen – dök plötsligt upp i full utrustning: ”Massor av leenden”

Se videon: