Oväntade uppgifter: Rikard Grönborg lämnar Schweiz – uppges helt överens om nytt tränarjobb nästa säsong

Oväntade uppgifter: Rikard Grönborg lämnar Schweiz – uppges helt överens om nytt tränarjobb nästa säsong

Rikard Grönborgs tid i Schweiz kan snart vara över.
Enligt uppgifter är den svenske tränaren överens om ett jobb i Ryssland och KHL.

Rikard Grönborg lämnade Tre Kronor efter hockey-VM 2019. Äventyret fortsatte sedan i Schweiz och i ZSC Lions, där svensken för närvarande gör sin tredje säsong som tränare.

Tar över nästa säsong

Men nu kan tiden i Schweiz vara över för Rikard Grönborg. I alla fall om vi ska tro den schweiziske tidningen Blick som rapporterar att svensken gjort klart med en ny klubb inför nästa säsong.

Tidningen rapporterar att Rikard Grönborg redan har kommit överens med det ryska KHL-laget Avangard Omsk om att leda laget säsongen 2022/2023.

Skulle de båda parterna kommer överens aktiveras en klausul i kontraktet som gör att han kan lämna utan kostnad efter säsongen. Då behöver de däremot nå en uppgörelse innan årsskiftet för att aktivera klausulen.

Tidigare rykten har menat att Rikard Grönborg varit på väg till KHL och Avangard Omsk. I oktober kom rapporter att den svenska tränaren förde diskussioner med den ryska klubben.

Sportchefens kryptiska svar

Den ryske klubbens sportdirektör svarade på uppgifterna och gav ett lurigt svar. Då menade han att de inte inlett några diskussioner – om att Rikard Grönborg skulle ta över redan den här säsongen.

53-åringen från Huddinge har varit i händelsernas centrum i schweizisk hockey den senaste tiden. Svensken blev rejält förbaskad på motståndartränaren John Fust efter en incident ute på isen lagen emellan.

190924, Ishockey, Österrikiska ligan, ZSC Lions – Fribourg-Gotteron: 24.09.2019; Zuerich; EISHOCKEY NATIONAL LEAGUE – ZSC Lions – HC Fribourg-Gotteron; Trainer Rikard Grönborg (ZSC) (Andy Mueller/freshfocus) © Bildbyrån

Rikard Grönborgs ilska hade inte lagt sig efter matchen, och svensken anklagade Fust efter matchen för bland annat dåligt ledarskap och brist på respekt.

LÄS MER: Nya drömbeskedet om Nicklas Bäckström – som får hela Washington och Tre Kronor(!) att jubla högt

Få våra nyhetsbrev!