Rikard Grönborgs jätteilska efter attacken – utmanade(!) motståndartränaren: ”Kom! Du och jag”

En ordentlig tryckare ute på isen.
Det fick Rikard Grönborg att fullständigt se rött på avbytarbänken och skrika mot motståndartränaren.

I klippet, som går att se nedan, ser man Rikard Grönborg hänga över plexiglaset mot motståndarbänken samtidigt som han slänger ur sig några väl valda ord, och utmanar tränaren John Fust.

Utmanade motståndartränaren

”Kom! Du och jag” hör man bland annat Grönborg vråla flera gånger till John Fust, och sedan kallar han tränaren för ”pinsam” och ”en skithög”.

Det som föranledde den hetsiga diskussionen mellan avbytarbänkarna och Grönborgs ilska är en ordentlig tackling på en av 53-åringens spelare. I full fart klubbades Garrett Roes ner och tvingades avbryta matchen med en allvarlig skada.

Foto: Twitter

Rikard Grönborg var fortfarande rejält förbaskad efter matchen.

– Det är ett överfall. Barberio beskrivs som en tuff spelare, men är inte det. Snarare en svag människa, säger Grönborg till Sportbladet.

”Pinsamt”

Rikard Grönberg har i dag huvudansvaret över ZSC Lions i den schweiziska ligan, och incidenten skedde i söndagens match mot Lausanne. Grönborg har också en historik av dispyter med John Fust.

De båda stötte på varandra under öppningsmatchen av JVM för ett par år sedan, och William Nylander och Joel Eriksson-Ek tvingades båda avbryta matchen efter fula smällar från de schweiziska spelarna.

– När det sker fula saker på isen så står han (Fust) bara där med öppen mun och låter det hända. Det är pinsamt, säger Grönborg.

Han fortsätter:

Foto: Twitter

– Det har ju hänt flera gånger. Det är ett dåligt ledarskap. Han och hela Lausannes organisation är en skamfläck för schweizisk hockey. De har ett bra lag, men vill inte spela som det.

LÄS MER: När allt gick snett på bortaresan – och Rikard Grönborg tvingades köpa klubbor till hela laget: ”Jag var tvungen”

Få våra nyhetsbrev!