Oväntade uppgifter om stjärnsvensken – uppges aktuell för helt ny NHL-klubb efter otroliga succésäsongen

Jesper Bratt gjorde en otrolig säsong.
Nu kan han lämna New Jersey Devils.

Svensken uppges inte ens nära ett nytt kontrakt.

Jesper Bratt har länge ansetts vara en spelare med enorm potential, och i New Jersey Devils har han fått stort förtroende och man har verkligen trott på svensken. Och den senaste säsongen kom verkligen ett enormt lyft, och Bratt visade då verkligen vilken kapacitet han besitter.

Otroliga säsongen

Hans tidigare poängbästa rekord i NHL var 35 poäng, men under vintern slog han till med sanslösa 73(!) poäng på 76 matcher. Det är alltså ett poängrekord på hela 38 poäng, och det dessutom i ett lag som inte direkt dominerat i ligan.

Extra passande kom kanonsäsonger för Bratt med tanke på att han faktiskt sitter på ett utgående kontrakt. Det är med andra ord hög till för Bratt att förhandla om ett nytt, men ska man tro uppgifter i Nordamerika så finns det vissa problem med just den pucken. Enligt journalisten Kevin Weekes är Bratt och Devils nämligen inte ens nära ett nytt kontrakt.

Kan byta lag

Bratt är en restricted free agent, så skulle kontraktet löpa ut är han inte tillåten att gå till vilken klubb han vill. Devils har alltså fortfarande rättigheterna till honom, och ska Bratt söka sig vidare krävs en trejd för den nya klubben att lösa honom. Devils är inte direkt favoriter att vinna Stanley Cup nästa år, och det kan mycket väl vara så att han vill till ett lag som kan utmana om Stanley Cup-titeln.

För bara en månad sedan var New Jersey Devils själva tydliga och mån om att Bratt skulle förlänga sitt kontrakt, och man menade bland annat att det var ”högsta prioritet att få honom på ett långtidskontrakt”. Jesper Bratt har på 307 NHL-matcher noterats för 203 poäng.

LÄS MER: Spännande uppgifter: Kan lämna SHL efter stora succén – pekas ut som högaktuell för tränarjobb i NHL