Oväntade uppgifter: Ärkerivalerna i dragkamp om SHL-profilen – kan nu återvända till svensk ishockey

Johan Harju kan vara påväg tillbaka till svensk ishockey.
Bara ett år efter att han lämnade SHL.
Enligt uppgifter jagas profilen av två ärkerivaler.

Johan Harju har haft en lång och framgångsrik karriär, och är en riktig profil i SHL-sammanhang. Förra året lämnade han dock Sverige och Luleå efter mer än fyra raka säsonger.

Kan återvända

Flyttlasset gick i stället till Tjeckien och Dynamo Pardubice, där han dock hade det rätt trögt med poänggörandet. Totalt blev det 17 poäng på 48 spelade matcher – och nu kan han vara på väg tillbaka till svensk ishockey.

Johan Harju, Luleå
190415 Luleås Johan Harju deppar under semifinal 5 i SM-slutspelet i ishockey mellan Luleå och Frölunda den 15 april 2019 i Luleå. 
Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN / Cop 159

Men inte nödvändigtvis till SHL. Enligt uppgifter så kan Harju, som gjort nästan 600(!) SHL-matcher i karriären, i stället hamna i Hockeyallsvenskan.

Rivalerna i kamp

Det är Allehanda som skriver att Harju finns på Modos radar.

– Jag känner honom. Det är en bra kille och en bra spelare, men i övrigt har jag inga kommentarer, säger sportchefen Fredrik Glader till tidningen.

Johan Harju, Luleå
190409 Luleås Johan Harju under värmningen innan semifinal 2 i SM-slutspelet i ishockey mellan Frölunda och Luleå 9 april 2019 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Men Modo är inte ensamma om att vara intresserade. Enligt Aftonbladets reporter Hans Abrahamsson så finns även intresse från Björklöven, en av Modos värsta rivaler, och den gångna säsongens etta i hockeyallsvenskan.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!