Oväntade kritiken mot Tre Kronor efter jättesuccén i VM – expertens hårda ord: ”Både spelare och ledare vet om det…”

Sverige har tre raka storvinster i hockey-VM.
Men Per Svartvadet vill se mer.
– Det vet nog både spelare och ledare om, säger Radiosportens expert.

Sverige har ett superlag i årets VM, och särskilt så är det backsidan som imponerar. Hittills har man hållit för favoritskapet. Erik Karlsson, Viktor Hedman, Rasmus Dahlin, Adrian Kempe och de övriga NHL-stjärnorna har lett Sverige till tre raka, klara vinster i VM, och nu är gruppsegern nära.

Oväntade kritiken

Efter vinster med 5-2 mot USA, och 5-1 mot Polen, så krossades Tyskland på måndagskvällen. Sverige vann med 6-1 och hyllades rejält av bland andra Peter Forsberg igår, som menade att Sverige var ”helt överlägsna”. Men det var inte alla som var golvade av insatsen.

Radiosportens expert Per Svartvadet är visserligen imponerad över vad Sverige visat upp, men att det kommer behövas mer när slutspelet drar igång.

– Kan man säga något annat än när man vunnit stort i tre matcher? Det är klart att man kan begära mer i spelet och i olika situationer, men när man vinner matcherna på det sättet man gör, så är det klart att man imponerar. Men det krävs mer i en kvartsfinal, det vet nog både ledare och spelare om, säger han i Radiosporten.

Utmanarna till VM-guldet

Svartvadet lyfter även fram vilka han tror kommer kunna utmana Tre Kronor om VM-guldet.

– USA i första matchen, de kommer gå långt. Kanada, Finland och Tjeckien på hemmaplan är alltid bra. Sen vet vi ju av erfarenhet, när Schweiz får de flesta från Nordamerika till sitt lag så är det ett livsfarligt lag, som definitivt kan utmana, säger han.

240513 André Burakovsky, Rasmus Dahlin and Jonas Brodin of Sweden after scoring 0-5 during the 2024 IIHF Ice Hockey World Championship group stage game between Germany and Sweden on May 13, 2024 in Ostrava. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Sverige var nöjda med insatsen igår och det var många spelare som pekade på att man medvetet drog upp tempot mot Tyskland, som på pappret är en bättre motståndare än Polen. Närmast för Tre Kronor väntar, på torsdag, Kazakhstan. Sverige ska även möta Lettland, Frankrike och Slovakien innan gruppspelet är klart. 

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev