Oväntade ilskan mot Mika Zibanejad – utskälld efter att Rangers avgjort matchen i sista sekund(!): ”Jag sa...”

Oväntade ilskan mot Mika Zibanejad – utskälld efter att Rangers avgjort matchen i sista sekund(!): ”Jag sa…”

Han spelade fram till det avgörande målet – med en halv sekund(!) kvar av matchen.
Sen blev Mika Zibanejad utskälld av egna tränaren.
– Han borde låta domarna vara i fred, säger Gerard Gallant.

Det finns dramatik – och så finns det scenerna som utspelade sig på Madison Square Garden i natt. I en svängig match så var det helt lika mellan New York Rangers och Buffalo Sabres, och alla hade räknat med förlängning, särskilt då Buffalo skyddade pucken mot sargen med två spelare, med bara sekunder kvar att spela.

0.7(!) sekunder kvar

Men på något sätt lyckades Rangers-spelarna få loss den, och då gick det undan, och det var ju absolut nödvändigt. Pucken hamnade hos Mika Zibanejad i slottet, och kyligt, trots den stora tidsnöden, så hittade svensken en passning i sidled till backen Ryan Lindgren, som skickade in den i öppet nät.

För Zibanejad var det 15:e poäng på 18 spelade matcher den här säsongen.

Foto: Twitter

Målet betydde 5-4, och på klockan återstod bara ynka 0.7(!) sekunder. Domaren hann knappt släppa pucken vid mittcirkeln innan det blåstes av, och för Buffalo Sabres blev det alltså en hemresa utan någon poäng på det allra snöpligaste sättet. I Rangers-lägret var det dock, förståeligt nog, vild glädje. Men många förvånades samtidigt över en detalj när kameran, efter slutsignal, hamnade på Mika Zibanejad.

Ilskan efteråt

Han stod nämligen och hade en till synes högljudd diskussion med sin tränare, Gerard Gallant, som var tydligt upprörd på svensken, detta trots att det till stor del var tack vare honom som de två poängen bärgades. Men allt grundade sig i att Zibanejad varit rasande på domarna, som valde att fria på en utvisning när han föll till backen i slutskedet av matchen. 

Foto: Twitter

Zibanejad ska ha varit på domarna även efter slutsignal, vilket fick Gallant att reagera ordentligt.

– Mika skrek på domarna. Jag tycker verkligen att han kunde lämna domarna i fre när vi ändå vann på det här sättet, säger tränaren efteråt.

För Buffalo Sabres gjorde Rasmus Asplund och Rasmus Dahlin ett varsitt mål. Rasmus Dahlin hade dessutom en assist i matchen, och det hade även Victor Olofsson. Men det hjälpte alltså föga…

LÄS MER: När Pelle Lindbergh släppte in fyra mål av Gretzky – men svarade för den skönaste kontringen efteråt

Få våra nyhetsbrev!