Oväntade ilskan efter SHL-värvningen – rasar efter skyttekungens beslut: "Inte rimligt att göra så här"

Oväntade ilskan efter SHL-värvningen – rasar efter skyttekungens beslut: ”Inte rimligt att göra så här”

Lagets bästa målgörare lämnar Mora för Rögle.
Då rasar tränaren Anders Hedberg och riktar stark kritik.
– Det är inte rimligt att man kan göra på det här viset, säger han i ett officiellt uttalande.

Senaste säsongen blev det imponerande 25 mål för Mora från Oskar Stål Lyrenäs. Med det blev han bästa målgörare i laget och även tvåa i skytteligan för hela HockeyAllsvenskan.

Lämnar Mora

Men nu blir det inget mer spel i Mora IK för 23-åringen. Skyttekungen lämnar klubben omedelbart och tar steget upp till SHL kommande säsong.

Johan Hedberg, Mora
201002 Moras tränare Johan Hedberg under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Karlskoga och Mora den 2 oktober 2020 i Karlskoga. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / COP 185 / FK0014

Trots ett år kvar på kontraktet har han nu skrivit på för SHL-succélaget Rögle.
– Det var tråkigt. Oskar ringde i morse och gav besked att han kommer att lämna, säger bekräftar huvudtränaren Johan Hedberg i ett pressmeddelande.

Hedbergs ilska

Därefter är Hedberg inte nådig sin stora kritik mot regelverket för övergångar mellan HockeyAllsvenskan och SHL. Där SHL-lagen kan plocka spelare från Allsvenskan utan att behöva betala någon ersättning.
– Med de regler och lagar som finns i SHL och Hockeyallsvenskan så kan de plocka våra spelare utan någon nämnvärd ersättning fram till 5 juli. Även om vi inte har trott att det här skulle hända så vet man att det kan hända, säger han i tydliga ilska.
– Det är något som vi måste strida hårt för att det ska tas bort och göras om. Det är inte rimligt att man kan göra på det här viset.

Johan Hedberg, Mora
210310 Moras tränare Johan Hedberg under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Södertälje och Mora den 10 mars 2021 i Södertälje. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0083

För Mora blir det så klart tungt att tappa sin bästa målgörare och en av klubbens stjärnspelare. Nu måste man leta efter en ny pålitlig målskytt.
– Det är klart att vi är besvikna men vi står inte och faller med det heller utan har fortfarande ett bra lag på pappret. Vi har letat brett under flera månader för att förstärka laget. Vi har en hel del namn i pipen som vi försöker ta in, så det här kommer vi klara av, säger Hedberg till klubben officiella webbplats.

1 SHL-match

Samtidigt fortsätter hockeykarriären vidare för Stål Lyrenäs som nu ska ta sig an utmaningen i SHL. Han har skrivit på ett tvåårskontrakt med Rögle och är förstås väldigt glad över möjligheten att spela i högstaserien.
– Jag är otroligt glad och ser fram emot den här uppgiften och utmaningen som jag fått. Jag ser väldigt mycket fram emot den. Det ska bli väldigt roligt det här, säger högerforwarden i pressmeddelandet.

Oskar Stål Lyrenäs har tidigare representerat Modo, Björklöven och Tingsryd under karriären och varit bofast i HockeyAllsvenskan. Han har en enda match i SHL registrerad och det var för Modo säsongen 2015/16.

Vad tycker du om allt det här? Dela artikeln och ge din åsikt!

LÄS MER: Johan Garpenlövs ärliga ord efter svenska fiaskot i hockey-VM: ”Jag mår inte bra…”

Få våra nyhetsbrev!