Johan Garpenlövs ärliga ord efter svenska fiaskot i hockey-VM: ”Jag mår inte bra…”

Tre Kronor är utslaget ur hockey-VM 2021.
Ett enormt fiasko för landslaget som därmed missar slutspelet för första gången i historien.
– Jag mår inte bra, jag är besviken, säger förbundskapen Johan Garpenlöv på en presskonferens.

Efter strafförlust mot Ryssland är fiaskot fullbordat för Tre Kronor. Sverige var tvungna att vinna för att ha en chans att nå slutspelet i hockey-VM men misslyckades och är nu helt utslaget.

Svenskt fiasko

Ett monumentalt fiasko för Tre Kronor som därmed missar slutspelet i ett hockey-VM för första gången någonsin. En mardrömsstart för förbundskaptenen Johan Garpenlöv i sitt allra första mästerskap som huvudansvarig.

Tre Kronor, hockey-VM
210531 Victor Olofsson and Henrik Tömmernes of Sweden looks dejected after the 2021 IIHF Ice Hockey World Championship game between Russia and Sweden on May 31, 2021 in Riga. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0127

Efter VM-uttåget ger förbundskaptenen sina ärliga ord om känslorna och så klart den stora besvikelsen.
– Jag mår inte bra, jag är besviken. Vi åkte hit som ett lag för att ta oss till kvartsfinal och spela om medaljerna, men vi lyckades inte med det. Vi är väldigt besvikna över det, säger han på en presskonferens.

Garpenlövs ord

Ända sedan de två inledande chockförlusterna mot Danmark och Belarus har krisstämpeln varit tydligt närvarande under resten av hockey-VM. Och Sverige lyckades komma tillbaka efter den tuffa, tuffa starten.
– Om ni säger fiasko eller inte godkänt, det får ni välja. Jag säger inte godkänt, erkänner Garpenlöv till svenska journalisterna på pressträffen. 
– Vi stänger de matcherna och tar med det som varit bra och försöker förbättra det som varit bra, men poängen följer med oss resten av turneringen. Man känner stressen att vinna matcherna som är kvar och att det krävs ungefär 12 poäng för att gå vidare och lagen vi hade kvar var tuffa att spela mot. Det fanns en stress och press på grund av det.

Tre Kronor, hockey-VM
210530 Johan Garpenlöv, Head coach of Sweden, dduring the 2021 IIHF Ice Hockey World Championship game between Sweden and Slovakia on May 30, 2021 in Riga. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0125

Förbundskapten Garpenlöv ger även sin syn på framtiden i Tre Kronor efter det här historiskt svaga mästerskapet i Riga, Lettland.
– Jag funderar inte på om jag kommer få sparken eller inte. Det jag funderar på är att åka hem och få utvärdera det här, vad vi gjort bra och vad vi gjort mindre bra. Mina känslor just nu handlar mest om besvikelsen över att inte gå vidare, säger han enligt SportExpressen.

LÄS MER: Niklas Wikegårds enorma kritik mot Tre Kronor – därför tror han att fiaskot uppstod: ”Det saknar jag…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!