Oväntade beskedet: Succémålvakten lämnar efter bara tio matcher – här är nya klubben

Justin Pogge kom till ett krisande Södertälje.
Efter att ha gjort stor succé lämnar han nu – efter bara tio matcher.
– Han vill spela på så hög nivå som möjligt, säger sportchefen Mikael Samuelsson.

Södertälje fick en mardrömsstart på säsongen, och låg under hösten långt ner i tabellens bottenskikte. Man valde därför att göra stora förändringar.

Gjort stor succé

Under hösten har man hunnit byta tränare – men man gjorde även förändringar på spelarsidan. Ett av dragen var att plocka in den rutinerade målvakten Justin Pogge.

191129 Södertäljes målvakt Justin Pogge inför ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Södertälje och AIK den 29 november 2019 i Södertälje. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Kanadensaren, som tidigare representerat Karlskoga, Färjestad och Rögle i Sverige, gjorde succé direkt. Totalt har Pogge gjort tio matcher, och haft en räddningsprocent över 90.

Klar för ny klubb

Pogges storspel har lett till att Södertälje klättrat i tabellen – men nu står det klart att succémålvakten lämnar klubben. Han utnyttjar en klausul som innebär att han kan lämna för spel utomlands.

– Justin har hela tiden varit tydlig med att han vill spela på så hög nivå som möjligt. Vi är glada att vi fick in Pogge i laget, han har betytt mycket för oss både på och utanför isen. Han har varit otroligt proffsig under tiden hos oss, säger sportchefen Mikael Samuelsson.

191129 Södertäljes målvakt Justin Pogge jublar efter ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Södertälje och AIK den 29 november 2019 i Södertälje. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Under måndagsmorgonen kom beskedet att Pogge är klar för spel i tyska Eisbären Berlin. Pogge har spelat i Europa sedan 2012, framför allt i Sverige men även två säsonger i Italien och KHL.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!