Oväntade beskedet: SHL-klubben dumpar löftet – bryter nu kontraktet med 20-åringen

Han tvingas lämna trots ett år kvar på kontraktet.
Det är Brynäs besked för unge Marcus Westfält i dag.
– Det har varit en ära att spela för Brynäs IF, säger 20-åringen i ett uttalande.

Det var säsongen 2017/18 som unge Marcus Westfält slog sig in i Brynäs A-lag. Han blev också historisk när han gjorde klubbens 6 000:e mål i högstaserien.

50 SHL-matcher

Men sedan vintern 2019 har centern varit utlånad till både Karlskrona och Västervik i HockeyAllsvenskan. Och matcherna i Brynäs har varit få.

Marcus Westfält, Brynäs
181117 Brynäs Marcus Westfält under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Djurgården den 17 November 2018 i Gävle. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN / Cop 210

Senaste säsongen blev det inte ens en enda match i SHL. Sammanlagt har 20-åringen gjort 50 matcher och 5 poäng för Brynäs i SHL.

Brynäs dumpar

Men nu har Westfält fått beskedet att ha tvingas lämna klubben. Brynäs väljer att bryta kontraktet trots ett år kvar på avtalet.
– Till 20/21 har vi gjort bedömningen att vi inte kan erbjuda en roll där han bär den istid han behöver för att ta nästa steg i sin utveckling, säger sportchefen Michael Sundlöv i ett pressmeddelande.

Marcus Westfält, Brynäs
180318 Brynäs Marcus Westfält deppar efter Växjös 3-1 under kvartsfinal 1 i SM-slutspelet i ishockey mellan Växjö och Brynäs den 18 mars 2018 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

Marcus Westfält förstår beslutet och har inga ”hard feelings” mot klubben. Utan vill bara tacka för sin tid i favoritlaget.
– Jag kan bara tacka för den här tiden. Det har varit en ära att spela för Brynäs IF. Det var alltid en barndomsdröm för mig och det är jäkligt kul att ha fått den chansen. Nu går hockeyresan vidare, men förhoppningsvis ses vi igen i framtiden i Brynäs IF, säger han i ett uttalande på klubbens officiella webbplats.

NHL-draftad

Senaste säsongen blev det 8 poäng på 52 matcher i HockeyAllsvenskan för Västervik. Men det är ännu oklart var klubblöse Westfält ska spela kommande säsong.

20-åringen draftades av NHL-laget Philadelphia Flyers sommaren 2018 som nummer 205 totalt.

LÄS MER: Jättebomben i hockey-Sverige: Topplaget vill göra superfräckis – och snuva ärkerivalen på storstjärnan!