Ottawa Senators ägares nya besked i natt – som förändrar ALLT för Erik Karlsson

Ottawa Senators ägares nya besked i natt – som förändrar ALLT för Erik Karlsson

Det har varit ganska tyst kring Erik Karlsson senaste tiden.
Men nu väcks ryktena till liv igen efter Ottawa Senators ägare Eugene Melnyks uttalande i natt.
”Erik Karlsson kan trejdas innan torsdag”, skriver nu hockeysajten TSN.

När Vegas Golden Knights trejdade till sig Max Pacioretty på ett jättekontrakt i går kändes det även som att hoppet för en Erik Karlsson-trejd släcktes helt. Golden Knights har varit det hetaste trejdryktet för Ottawa Senators lagkapten men efter det beskedet känns det inte som att pengarna räcker till.

Ovisst för Erik Karlsson

Kvar i leken för möjliga klubbar för Karlsson är fortfarande Vancouver Canucks och New York Islanders. Men senaste tiden har det varit väldigt tyst kring 28-åringen, både från eget håll och Ottawa Senators.

Karlssons nuvarande kontrakt går ut nästa sommar och han erbjöds ett nytt i juli av Senators men det har inte resulterat i något konkret än. Därför fortsätter framtiden vara rätt så oviss för stjärnbacken.

171107 Erik Karlsson under en presskonferens efter NHL-laget Ottawa Senators ishockeyträning den 7 november 2017 i Stockholm.
Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN / Cop 94

Senators ägares besked

Och i natt uttalade sig Ottawas ägare Eugene Melnyk på ett sätt som förändrar allt – och nu öppnar för en trejd.
– Just nu befinner vi oss nere i en container, säger Melnyk i en egen intervju med klubbens webbplats och tänker främst på att laget slutade näst sist i NHL i fjol.
– Det finns några saker som vi vill åstadkomma nu. Jag tror att våra fans – och jag själv – ser på den här säsongen som en fräsch omstart. En säsong vi kan se fram emot med flera nya, unga spelare.

Men det som talar allra mest för att Karlsson lämnar är ägarens ord om att i stort sett varje spelare kommer att bytas ut.
– 10 av 22 spelare kommer vara nya i år och nästa säsong kommer den siffran vara uppe i 15 eller 16 nya spelare. Det blir en total uppfräschning, vilket är helt rätt väg när man ska bygga om, säger Melnyk.
– Vi har ett ledarskap som tror på ett lag nu. Det handlar inte om enstaka spelare längre. En, två eller tre spelare kommer inte att göra det för oss.

171107 Erik Karlsson under NHL-laget Ottawa Senators ishockeyträning den 7 november 2017 i Stockholm.
Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN / Cop 94

”Osannolikt för Karlsson”

Efter intervjun är hockeysajten TSN:s analys rätt så tydlig.
”Hans ord verkar nästan vara en förvarning om en Karlsson-trejd, vilket kan bli ett faktum innan klubbens träningsläger inleds på torsdag. Med tanke på den tidsram som Melnyk presenterade verkar det högst osannolikt att Karlsson finns med i deras framtidsplaner.”

Se intervjun med Senators ägare här:

Dela artikeln om du vill se Erik Karlsson i ett annat NHL-lag!

LÄS MER: Här är klubbarna som Erik Karlsson vägrar gå till

Bomben i natt: Jättetrejden i NHL som alla pratar om – och som påverkar Erik Karlsson