Bomben i natt: Jättetrejden i NHL som alla pratar om – och som påverkar Erik Karlsson

Bomben i natt: Jättetrejden i NHL som alla pratar om – och som påverkar Erik Karlsson

I natt kom så till slut jättetrejden för NHL-stjärnan Max Pacioretty.
Efter månader av spekulationer blev det oväntat nog Vegas Golden Knights.
Och det påverkar nu även Erik Karlsson rejält.

Med bara några dagar kvar till NHL:s träningsläger och kickstarten på den nya säsongen så är i stort sett alla trupper spikade. Därför dök nattens jättetrejd upp som en oväntad bomb.

Jättetrejden i NHL i natt

Montreal Canadiens tvingas lämna bort sin stora stjärna Max Pacioretty i uppmärksammad trejd med Vegas Golden Knights. Det är inga konstigheter att Pacioretty lämnar Montreal direkt då det varit irriterat ända sedan förra säsongen.

Max Pacioretty, Erik Karlsson
160917 USA:s Max Pacioretty under ishockeymatchen mellan Europa och USA under dag 1 av World Cup of Hockey den 17 september 2016 i Toronto.
Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35241

Men att det blir just succélaget Golden Knights överraskar ändå. I utbyte får Canadiens Tomas Tatar, talangen Nick Suzuki och ett val i andrarundan av 2019-draften. Den här stjärntrejden påverkar även mer än bara Montreal och Vegas.

Påverkar Erik Karlsson

Även Ottawa Senators och Erik Karlssons framtid ihop påverkas av Pacioretty-trejden. För Karlsson har just Golden Knights varit det hetaste spåret hittills men efter nattens överraskande affär är det högst oklart om Vegas får plats med ytterligare en storstjärna.

Max Pacioretty, Erik Karlsson
171107 Erik Karlsson under en presskonferens efter NHL-laget Ottawa Senators ishockeyträning den 7 november 2017 i Stockholm.
Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN / Cop 94

Då talar det mesta i så fall för att stjärnsvensken blir kvar som lagkapten i Ottawa Senators ännu en säsong. Det lär kanadensarna jubla rejält för.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Efter SHL-ryktena – nu har Tre Kronor-stjärnan skrivit på

Här är Rasmus Dahlins JÄTTETACKLING från i natt: ”Han begraver killen!”