Ottawa-ägarens utspel – därför får inte Karlsson spela OS: ”Det låter inte vettigt”

Ottawa Senators ägare säger i en intervju med kanadensiska Sportsnet att han kanske hade kunnat låta Erik Karlsson spela OS-hockey om han hade varit kanadensare.

Inför nästa års vinter-OS i Pyeongchang är det ännu oklart om NHL-klubbarna kommer att tillåta sina spelare att delta. Spelarfacket har varit tydliga med att spelarna vill åka men i förhandlingarna med ligan har de ännu inte lyckats komma fram till något.

Nu har Ottawa Senators ägare Eugene Melnyk gett sig in i debatten och säger i en intervju med kanadensiska Sportsnet att han inte vill släppa sin svenske stjärna Erik Karlsson.
– Så jag skulle släppa min bästa spelare till Sverige och riskera att han blir skadad eller är med och besegrar vårt kanadensiska lag. Det låter inte vettigt. Kanske om det var en kanadensare som skulle spela för Kanada. Men just nu är det ett nej, det känns inte vettigt för vår klubb och inte rättvist mot våra fans om vi skulle förlora honom, gud förbjude, i ett OS ett år som detta (när Ottawa krigar in i det sista för att nå slutspel).

När Sportsnet sedan ber Karlsson om en kommentar är han tydlig med vad han vill.
– Jag vill verkligen åka och känner att det är något som alla andra spelare också vill.

LÄS MER: 6 galna siffror som bevisar att Erik Karlsson är en av de största någonsin