Otäcka bilderna på svenske stortalangen i nya krisförlusten – när Elias Pettersson bjöd på raket

Tredje raka förlusten för Vancouver Canucks mot Toronto Maple Leafs.
Trots att Elias Pettersson gjorde nytt mål i natt med en riktig raket.
Dessutom kom otäcka bilder på svenske stortalangen Nils Höglander som fick lämna isen blodig.

I natt spelade Vancouver Canucks på bortaplan mot Totonto Maple Leafs för tredje gången på fem dygn. Efter förluster med 7-3 och 5-1 kom i natt tredje raka förlusten med 1-3.

Petterssons raket

Men de spelade trots allt mycket bättre och när Elias Pettersson prickade in 1-1-kvitteringen med en raket i mitten av andra perioden väcktes även hopp om att få poäng. Men de förhoppningarna grusades i tredje perioden när Auston Matthews och Alexander Kerfoot gjorde både 2-1 och 3-1 för Toronto.

Elias Pettersson, Vancouver Canucks
181218 Elias Pettersson of Vancouver Canucks ahead of the NHL regular season game between Vancouver Canucks and Tampa Bay Lightning on December 18, 2018 in Vancouver. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87813

Petterssons fullträff var den femte för säsongen och totalt är svensken nu uppe i 11 poäng på 16 matcher hittills den här säsongen.
– Vi gjorde absolut en mycket bättre match än senast, framförallt jobbade vi ihop som ett lag i 60 minuter. Så det var ett steg i rätt riktning men inget tillräckligt, säger Pettersson på presskonferensen efter matchen.
– Frustrerande? Ja, verkligen. Jag hatar att förlora. Men det är vad det är, vi måste försöka vara positiva. Negativitet leder ingenstans.

Svensken blodig

Det blev även otäcka bilder som kablades ut när svenske stortalangen Nils Höglander fick lämna isen blodig. Vancouvers rookie träffades i ansiktet av ett hårt skott från lagkamraten Jordie Benn, pucken träffade visiret vid det högra ögat och 20-åringen blödde rejält när han åkte av isen.

Nils Höglander, Vancouver Canucks
Nils Höglander, Vancouver Canucks. FOTO: Twitter.

Höglander syddes med ett antal stygn och var sedan tillbaka i matchen igen och kunde spela vidare. Men han kunde inte hjälpa laget som åkte på sin femte raka förlust totalt.
– Jag vet inte om vi hade kunnat spela bättre än vad vi gjorde under de första två perioderna och vi förtjänade att vara i ledning inför den sista perioden. Men så här är det ibland, det går inte som man vill. Det här var en tung förlust och jag känner för mina spelare, sa lagets tränare Travis Green efter slutsignalen.

Hos Toronto Maple Leafs gjorde även Rasmus Sandin efterlängtad säsongsdebut och hann på sina fem minuters speltid assistera till Auston Matthews 2-1-mål.