OSANNOLIKA VÄNDNINGEN: Svenskarna hjältar för Sharks i helgalna avgörandet

.

En av tidernas mäktigaste NHL-matcher utspelade sig i natt.
I avgörande ”game seven” så hämtade San Jose Sharks upp 0-3 till 4-3 i den tredje perioden – på bara fyra minuter.
I förlängning låg Erik Karlsson bakom avgörandet när Vegas Golden Knights blev utslaget.
– Inget liknande har någonsin hänt och kommer aldrig hända igen, säger Sharks Logan Couture.

De sjunde och avgörande matcherna i Stanley Cup-slutspelen brukar ofta bjuda på någonting extra.

Svensken målskytt för Vegas

Men frågan är om vi någonsin sett något liknande som det som utspelade sig i natt.

San Jose Sharks hade hemmafördel i det avgörande mötet mot fjolårssuccén Vegas Golden Knights – som rivstartade matchen direkt.

William Karlsson gav bortalaget ledningen halvvägs in i den första perioden, och när Max Pacioretty gjorde 3-0 för Vegas i början av den tredje perioden såg Sharks slaget och uppgivet ut.

Men man fick en gyllene biljett in i matchen.

Matchstraff avgjorde

Med elva minuter kvar av matchen fick bortalagets Cody Eakin matchstraff för en crosschecking på Joe Pavelski.

Sharks stjärna föll medvetslös på isen och spelade inte mer under matchen, men många ansåg att matchstraffet var billigt.

Sharks tackade dock och tog emot – och i det efterföljande powerplayet bjöd man på NHL-historiens kanske mäktigaste upphämtning någonsin.

Med 9.20 spelat av den tredje perioden gjorde Logan Couture 1-3, och bara fyra minuter senare sköt Kevin Lebanc in 4-3.

Erik Karlsson bakom avgörandet

Vegas gav sig dock inte och den galna matchen blev bara häftigare när Vegas, efter en otrolig anstormning, kvitterade med mindre än minuten kvar att spela.

Förlängningen blev en berg- och dalbana där två svenskar till sist skulle ligga bakom avgörandet.

Marcus Sörensen spelade fram Erik Karlsson som tog in puck i offensiv zon och släppte vidare till Barclay Goodrow som inte gjorde några misstag fri mot målvakten.

San Jose Sharks vann matchen med 5-4 och därmed vidare till den andra slutspelsrundan, och ses allt jämt som en av de största favoriterna att vinna hela rubbet den här säsongen.

– Inget liknande har någonsin hänt och kommer aldrig hända igen, säger Sharks-stjärnan Logan Couture till NBC, enligt Aftonbladet.

Dela om du tror på San Jose Sharks som Stanley Cup-mästare!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);