OS-guldhjälten Anette Norberg avslöjar sitt oväntade favoritlag – i hockey: "När jag växte upp blev det..."

OS-guldhjälten Anette Norberg avslöjar sitt oväntade favoritlag – i hockey: ”När jag växte upp blev det…”

Hon är en av våra stora OS-hjältar i historien.
Men visste du vilket som är ikonen Anette Norbergs favoritlag – i hockey?
55-åringen från Härnösand avslöjar hur hon nobbade Timrå för ett rivallag.

Med två OS-guld är Anette Norberg en av svensk idrotts främsta olympiska atleter genom tiderna. Curlingikonen har vunnit allt som går att vinna och samlade på sig det mäktigaste prisskåpet under sin aktiva karriär.

Norbergs guld

Förutom de dubbla OS-gulden kan 55-åringen även lägga till 3 VM-guld, 2 VM-silver, 3 VM-brons, 7 EM-guld, 3 EM-silver, 2 EM-brons samt 9 SM-guld. Hon är en av sportens absolut största genom tiderna med sina otroliga 23 mästerskapsmedaljer.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Anette Norberg, curling
060225 OS 2006 Vinter, Medaljcermoni, Curling: Anette Norberg, Sverige, Skipper håller upp sin Guld Medalj. © Bildbyrån – 28354

2012 fick hon även den stora äran att kröna karriären med att få ta emot prestigefulla Victoriastipendiet från kronprinsessan Victoria. 2013 avslutade Norberg sedan sin mycket framgångsrika curlingkarriär.

LÄS MER: Anna Le Moine vann dubbla OS-guld och försvann – här är den svenska curlingprofilens oväntade jobb i dag

Sitt favoritlag

Sedan dess har vi fått se legendaren återvända till curling igen som expertkommentator under OS och hon har även tillhört bragdjuryn som delar ut Bragdguldet varje år vid Idrottsgalan. Men vad få inte vet är att det inte bara är curling som 55-åringen brinner för, där finns också en annan sport på is som lockat hennes intresse.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Anette Norberg, curling
150318 Anette Norberg poserar för ett porträtt under presskonferensen inför säsongspremiären av tv-programmet Mästarnas mästare den 18 mars 2015 i Stockholm. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 86963

Anette Norberg har nämligen ett stort favoritlag i hockey och i en gammal intervju har OS-hjälten avslöjat att det handlar om ett riktigt klassiskt lag. Det är nämligen Modo Hockey som hjärtat klappar för, precis som en annan gammal hjälte i världens starkaste man Magnus Samuelsson.
– Jag är ju från Härnösand och Timrå IK var inte bra när jag växte upp, så då blev det ganska naturligt att det blev Modo. Och alla hockeykillar skulle ju till Ö-vik, sa Norberg i en gammal intervju med Sportbladet.

Visste du det här om Anette Norberg? Dela artikeln och visa andra!

LÄS MER: OS-guldmästaren Anette Norberg lämnade rampljuset – det gör bragdhjälten idag