Ölvestads grymma hyllning till SHL:s tuffingar: "Har enorm respekt"

Ölvestads grymma hyllning till SHL:s tuffingar: ”Har enorm respekt”

Ofta är det fixstjärnorna som får de stora rubrikerna.
Men när Jimmie Ölvestad listar de värsta motståndarspelarna nobbar han NHL-stjärnorna – och hyllar ”rivjärnen” i SHL.
– Jag har enorm respekt för sådana som Joel Lundqvist och Jonathan Granström. De här spelarna som alltid jobbar hårt och sliter för laget. De glöms bort lite i svensk hockey, säger den förre Djurgårdsstjärnan.

Jimmie Ölvestad, 37, kan stoltsera med två SM-guld, över 30 landskamper och 111 NHL-matcher. Många minns DIF-ikonen som en fysisk spelare, som alltid gav allt och som var oerhört jobbig att möta för motståndarna.

När Sportbibeln ber honom nämna några spelare från sina drygt tio säsonger i SHL som var extra svåra att möta ger han ett något oväntat svar. I stället för att lyfta fram någon av de stora stjärnorna hyllar Ölvestad grovjobbarna.
– Jag gillade rivjärnen som finns motståndarlagen, kanske för att man själv hade den spelstilen. Jag har enorm respekt för sådana som Joel Lundqvist och Jonathan Granström. De här spelare som alltid jobbar hårt och sliter för laget. Det ligger nära hjärtat. Jag gillar att titta på dem. Det är underhållande. De glöms bort lite i svensk hockey. Jag passar på ett slag för dem, även fast de var otroliga jobbiga att möta, säger Ölvestad.

Du tycker de får för lite fokus?
– Inom laget är de enormt respekterade. Jag tror de får respekt från motståndare också. I en hockey som går snabbare och snabbare och där det är mer skills det snackas om är det ganska skönt att hålla fast vid de här killarna. Jag säger inte att de är oskickliga, långt därifrån, men de adderar något annat i hockeymatchen än bara fart och skills. De adderar det här mentala spelet, det här jobbiga, att man känner ”nej, nu är han på isen, jag kommer förmodligen att åka på en propp”. Det är jäkligt charmigt, säger Ölvestad.

LÄS MER: Kanadensiska rankingen som visar att Sverige kan få både draftettan OCH drafttvåan

Se när Ölvestad hade lekstuga mot MoDo och gjorde fem mål: