Oliver Ekman Larssons hjärtevärmande gåva – skänker miljonbelopp till utsatta barn

Oliver Ekman Larsson får ut 590 miljoner kronor i och med sitt nya kontrakt med Arizona Coyotes.
Då väljer den svenske backstjärnan att skänka miljonbelopp till förmån för utsatta barn i regionen.

Trots att Arizona Coyotes har varit ett av NHL:s sämsta lag de senaste säsongerna har Oliver Ekman Larsson varit organisationen trogen. I juni valde den tvåfaldige VM-guldmedaljören att förlänga och skrev på ett nytt åttaårskontrakt.

För besväret får 26-åringen totalt 590 miljoner kronor. Men Ekman Larsson, väljer att inte behålla alla pengar själv.

Donerar miljonbelopp

Den svenske backstjärnan har valt att skänka 125 000 dollar, motsvarande 1,1 miljoner kronor till Boys and Girls Club of Greater Scottsdale.

Stödorganisationen finns till för barn och ungdomar i området, en organisation som Ekman Larsson besökt flertalet gånger under sina åtta år i staden.
– De gör ett väldigt bra jobb med att förändra barnens liv. Som spelare är det här något jag vill göra. Jag vill göra skillnad här i Arizona, säger Ekman Larsson till arizonasports.com.

”Jag är väldigt stolt”

Ekman Larsson stod för 52 poäng på 82 matcher under förra säsongen i NHL, vilket placerade honom på 23:e plats i backarnas poängliga. Nästa säsong får han och resten av Arizona bekanta sig med en ny svensk i form av Marcus Krüger.

Trots att han nu redan donerat ett miljonbelopp till stödorganisationen konstaterar backen att han kommer fortsätta dem i fortsättningen.
– Jag är väldigt stolt över att få vara en del av det här och tänker vara det framöver. Jag har alltid försökt vara en person som tänker mer på andra människor än bara mig själv. Kan jag spendera tio minuter, en timme eller två timmar med att hjälpa barn som har ett svårt liv eller har det tufft för tillfället så är jag bara mer än glad över att kunna hjälp till, säger Ekman Larsson.

Dela för att hylla Oliver Ekman Larssons fina gest mot barnen, en riktig förebild!

LÄS MER: NHL-meriterade svensken återvänder till Sverige – klar för SHL-klubben

Uppgifter: Stjärncentern lämnar SHL-klubben – för känslig flytt till ligarivalen