Oliver Ekman-Larsson målskytt igen i Florida-seger – men Elias Pettersson nollad i natt

Oliver Ekman-Larsson stod för både mål och assist när hans Florida besegrade Chicago i nattens NHL med 4–3.
Även Vancouver tog tre poäng – men formstarke ledaren i poängligan, Elias Pettersson, fick kliva av isen poänglös.

Första perioden var blott 39 sekunder gammal när Oliver Ekman-Larsson kunde slå in pucken i öppen kasse för Florida efter en pass från Sam Reinhart.

Jason Dickinson lyckades kvittera för hemmalaget efter sju minuter innan Florida ånyo tog ledningen efter mål av Reinhart med en assist signerad Ekman-Larsson.

Oliver Ekman-Larsson, NHL
Florida Panthers defenseman Oliver Ekman-Larsson (91) celebrates his goal with defenseman Gustav Forsling (42) during the first period of an NHL hockey game against the Toronto Maple Leafs, Thursday, Oct. 19, 2023, in Sunrise, Fla. (AP Photo/Marta Lavandier) FLML104

Trots att draftettan Connor Bedard i Chicago fick in två mål och lyckades kvittera till både 2–2 och 3–3 avgjorde Florida med den tredje periodens enda mål.

Bedard leder poängligan för rookies med 13 poäng. På sjätte plats i den kategorin ligger drafttvåan, förre Örebrospelaren Leo Carlsson i Anaheim. I Anahemis vinst mot San José med 4–1 spelade Carlsson snyggt fram Mason McTavish till 3-1.

Ett annat lag som tog tre pinnar var Vancouver, som levererade en klar hemmaseger mot Montreal med siffrorna 5–2. För Elias Petterssons del blev det inga poäng denna gång, men svensken kan glädja sig åt att han alltjämt leder poängligan i ensamt majestät med 25 poäng på 15 matcher.

Bland de tio främsta i poängligan ligger för närvarande tre svenska forwards. Förutom Elias Pettersson på 25 även Torontos William Nylander på 22 och Jesper Bratt, New Jersey med 19.