Ökända råskinnets jätteilska mot Elias Pettersson – går till hård attack mot svensken: ”Han är en bebis!”

Elias Pettersson har fortfarande inget nytt kontrakt klart.
Nu sågas han stenhårt – av ökända råskinnet John Scott.
– Han är en bebis!, dundrar Scott.

Elias Pettersson har under sina tre inledande säsonger i Vancouver Canucks växt fram som en enorm publikfavorit, och en av hela ligans mest spännande spelare. Hans imponerande poängsnitt talar för sig själv, men den unge svensken har dessutom växt fram som lite av en ledare och härförare i Canucks, vars publik törstar efter framgång och sportslig succé.

”Han är en bebis”

Men just nu är läget mer spänt än tidigare. Pettersson har för tillfället inget kontrakt med Canucks, och laget har det någorlunda spänt när det kommer till löneutrymme, och frågan är hur det egentligen ska lösa sig. Han är för tillfället RFA, vilket betyder att Canucks äger rättigheterna till honom – men så länge något nytt kontrakt inte är påskrivet så får han inte spela när serien drar igång.

Förra veckan kom han dessutom med ett uttalande som landade illa i Canucks, då många supportrar tolkade det hela som en hint om att han kanske vill röra på sig.

– Jag vill vara kvar där (Vancouver) nu. Jag vill spela i ett lag som vinner och spelar i slutspel varje år. Det har vi chans på nästa år. Om vi har det när mitt nästa kontrakt går ut, det vet jag inte. Jag vill spela där jag har bra chans att vinna, sa han.

210811 Elias Pettersson poses for a portrait during a press meet with the Swedish national ice hockey team on August 11, 2021 in Stockholm. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Citatet har diskuterats flitigt i Nordamerika, och en som reagerar kraftigt är den förre slagskämpen John Scott, som numera har podcasten ”Dropping The Gloves”. Han går till hård attack mot Pettersson, som Scott menar inte borde ha för mycket luft.

– Han har spelat i ligan i tre år. Han är en bebis! Killar som går för att vinna Stanley Cup är spelare som Patrick Marleau, Jason Spezza, Joe Thornton – spelare som varit i ligan i 15 år. Det här är ingen veteran som vi pratar om. Det är ingen som har varit i krig. Han har varit i ligan i tre år, han har inte ens gjort tre hela säsonger för han har varit skadad, säger han.

Enorma sågningen

Scott menar att Canucks nu borde överväga huruvida man ens borde ge honom ett kontrakt(!).

– För honom att komma med sådana här uttalanden… För mig är det väldigt, väldigt vågat. Om jag är general manager i Canucks, så skulle jag ifrågasätta om jag verkligen vill ha honom i mitt lag. Om han redan pratar om att överge skeppet, så fort man inte vinner… det är det här som är problemet med barnen i ligan i dag. Det tycker jag verkligen, säger han.

FILE – This is an Oct. 26, 2014, file photo showing San Jose Sharks’ John Scott during the first period of an NHL hockey game against the Anaheim Ducks, in Anaheim, Calif. Despite a trade and a demotion to the minors, tough guy John Scott will still be allowed to play in the NHL All-Star 3-on-3 tournament. Scott was voted Pacific Division captain by fans. (AP Photo/Jae C. Hong, File)

Utöver Elias Pettersson så behöver Canucks även förlänga med guldklimpen Quinn Hughes, som dominerat från sin backposition under sin korta tid i ligan. Men Canucks har bara cirka 13 miljoner dollar i lönetaksträff att förhandla om, vilket försvårar det hela. Elias Pettersson och Quinn Hughes har dock hela tiden sagt att man hoppas – och tror – på en lösning, men att det kan ta lite tid.

Hittills har det blivit 153 poäng på 165 matcher i NHL för Elias Pettersson.

LÄS MER: När Foppa skulle göra sina allra första SHL-minuter – och fick tränaren att skrika i frustration: ”Sluta läs!”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!