Officiellt: SHL-klubben bryter med kanadensiske stjärnan – trots ett år kvar på kontraktet

I dag stod det klart att den kanadensiske backen Brendan Mikkelson lämnar Luleå. 
Detta trots att 31-åringen har ett år kvar på kontraktet. 
”Luleå Hockey och Brendan Mikkelson är överens om att avsluta den kanadensiska backens avtal i förtid”, skriver klubben i ett pressmeddelande. 

Brendan Mikkelson, 31, har varit en av Luleå Hockeys mest meriterade spelare de senaste säsongerna. Den kanadensiske backen har gjort 131 NHL-matcher för klubbar som Anaheim Ducks, Tampa Bay Lightning och Calgary Flames.

Backen kom till klubben från AHL inför säsongen 2015/16 och utsågs till assisterande lagkapten året därpå, men nu lämnar han klubben – trots ett år kvar på kontraktet.

Luleå Hockey bryter med Mikkelson

Efter att klubben åkt ut i åttondelsfinalen uttalade sig kanadensaren kryptiskt om sin framtid.
– Jag älskar att spela. Jag älskar att vara här. Jag älskar Luleå och fansen. Men det är en del av sporten, vad som än händer. Jag vill inte lämna, jag har kontrakt ett år till, men vem vet? sa Brendan Mikkelson till NSD då.

I dag meddelade SHL-klubben att man bryter avtalet med den 31-årige backen. Detta trots att han har ett år kvar på sitt kontrakt.
”Vi tackar därmed Brendan Mikkelson för sina tre säsonger i Norrbotten och önskar honom lycka till i sin fortsatta hockeykarriär.”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Avslutade mållöst

Under sin tredje och sista säsong i Luleå Hockey gjorde Brendan Mikkelson noll mål och 12 assist. Detta kan jämföras med hans första säsonger i klubben då han gjorde fem respektive sex mål. Mikkelson har även spelat i Västerås i HockeyAllsvenskan under lockouten i NHL 2012/13.

DELA för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Klart: Meriterade backen återvänder till SHL-klubben – ska ersätta storstjärnan