Klart: Meriterade backen återvänder till SHL-klubben – ska ersätta storstjärnan

Klart: Meriterade backen återvänder till SHL-klubben – ska ersätta storstjärnan

Marcus Högström lämnade oväntat Djurgården för NHL och Calgary Flames. 
Nu har klubben hittat hans ersättare – i form av en återvändare. 
Bobbo Petersson, 26, närmast från Karlskrona, har skrivit på ett ettårskontrakt. 

I februari skev Marcus Högström, 29, på ett nytt treårsavtal med Djurgården. Därför var det många som blev förvånade när det stod klart att försvararen lämnade klubben för Calgary Flames i NHL.
– Jag hade lite ont i magen över att säga att jag lämnar, men de hade förståelse för det, sa han till Sportbladet när övergången blev officiell i början av maj.

Nu har Djurgården gjort klart ersättaren.

Backen återvänder

I dag presenterades Bobbo Petersson som ny spelare för Djurgården. Den 26-årige backen återvänder därmed till klubben som han lånades ut till under en kort period säsongen 2013/14.
– Vi har skrivit ett 1-årsavtal med Bobbo som är en skridskostark vänsterskjutande tvåvägsback med bra rörelsemönster och över 200 matcher i SHL, säger klubbens sportchef Joakim Eriksson till hemsidan.

”Utan svagheter”

Eriksson beskriver Petersson som en back utan ”några egentliga svagheter”.
– Bobbo är en flerdimensionell back utan några egentliga svagheter. Han är en typisk allround-back som kan användas i de flesta spelformer, säger han till klubbens hemsida.

Bobbo Petersson kommer närmast från Karlskrona där han gjorde 13 poäng på 49 matcher. Innan det har han spelat i både Linköping och Örebro. Totalt har han gjort 225 matcher i SHL – merparten av dem i Örebro.

DELA om du ser fram emot SHL!

LÄS MER: Uppgifter: SHL-klubben plockar in dumpade storstjärnan