Officiellt: Guldhjälten Nichlas Torp klar för spel i Malmö

Officiellt: SM-guldhjälten klar för spel i SHL-klubben

Nichlas Torp har tränat med Malmö den senaste veckan. 
Nu står det klart att han får fortsatt förtroende.
Den förre SM-guldvinnaren har skrivit på ett korttidskontrakt med klubben.

Sett till tabellen har Malmö Redhawks fått en kanonstart på säsongen. Laget ligger på andraplats i SHL, fyra poäng upp till serieledande Linköping.

Svåra skadebekymmer

Men i spelartruppen har det varit en tung period. Laget har haft stora problem med skador på framför allt backsidan och har tvingats låna in spelare från både Hockeyallsvenskan och division 1.

Den senaste veckan har den rutinerade backen Nichlas Torp tränat med laget. Klubbens assisterande sportchef Mattias Tjärnqvist konstaterade tidigare i veckan att ett eventuellt kontrakt med SM-guldvinnaren från 2009 var aktuellt.

Torp klar för Malmö

Nu är det också klart att så blir fallet. Via sin hemsida meddelar Malmö Redhawks att man skrivit på ett korttidskontrakt med Torp.

Backen har varit kontraktslös sedan fjolårrsässongen med tyska Nürnberg Ice Tigers och har under hösten tränat på hemma i Jönköping med HC Dalen. Men nu väntar i stället SHL-spel för 29-åringen.
– I den situation vi befinner oss i, med skadorna på backsidan, passar det oss väldigt bra att få in Nichlas fram till uppehållet. Han är en spelare som kan hjälpa oss. Sedan är det upp till tränarna att avgöra om han ska spela, säger Malmö-sportchefen Patrik Sylvegård till klubbens hemsida.

Nichlas Torp har flera a-landskamper på meritlistan och har även representerat Sverige i både J18- och JVM. 2009 var han med och vann SM-guld med HV71.

Kontraktet sträcker sig fram till landslagsuppehållet och totalt blir det minst fyra matcher för Torp. Han kan komma att göra debut mot Frölunda under lördagen.
– Jag är laddad. Jag var och tittade på matchen i går och är sugen på att spela, säger backen.

Dela för att säga vad du tycker om det här!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/_zr0d47kZJ7CiheFsVjR7X1-SopXToOJoak7HCUl0Bb2Jooe_B61AVMH3g8zyoN7?autoplay=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Här tar Magnus Wernblom ut sin drömfemma – kolla på superstjärnorna han väljer bort

Här står NHL-svensken för tidernas(?) kortaste byte