Officiellt: Forwarden lämnar SHL-klubben – spelklar för stora rivalen

Johan Johnsson har inte fått tillräckligt mycket speltid i HV71.
Nu står det klart att forwarden lånas ut till en SHL-rival.
Den kommande månaden spelar Johnsson i Oskarshamn.

I ett stjärnspäckat HV71 har Johan Johnsson haft det tufft att ta en plats. Forwarden har spelat 19 SHL-matcher i år, men speltiden har varit knapp.

Knappt med speltid i HV71

Johnsson har bara spelat i snitt sju minuter per match för HV71 i år. Senast mot Brynäs fanns forwarden inte ens med som 13:e forward utan fick följa matchen från läktare.

191102 HV71:s Johan Johnsson och Oskarshamns Alexander Reichenberg under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Oskarshamn den 2 november 2019 i Jönköping. Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån

Samtidigt som HV71 inte kan ge Johnsson tillräckligt med speltid har Oskarshamn det tufft både i tabellen och truppen.

Johan Johnsson lånas ut

Laget dras med flera skador, någonting som nu har gjort att de två Smålandsrivalerna går samman för att hjälpa varandra.

Under onsdagen stod det klart att Johan Johnsson lånas ut till SHL-rivalen Oskarshamn. Lånet sträcker sig fram till den femte januari.
– Oskarshamn är på jakt efter en forward och Johan behöver spela mycket, så detta är en bra lösning för alla parter, säger HV71:s sportchef Johan Hult till klubbens hemsida.

Johnsson anslöt till HV71 från Timrå inför förra säsongen. Hittills har det blivit 80 matcher i klubben och 12 poäng.

191017 HV71:s Johan Johnsson deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och HV71 den 17 oktober 2019 i Malmö. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Redan på torsdag kan 26-åringen komma att göra debut för sitt nya lag, det i måstematchen mot Leksand på bortaplan.

”Passar utmärkt”

Oskarshamn är för närvarande jumbo i SHL på samma poäng som Leksand. Seger på torsdag för nykomlingen kan innebära ett lyft till säker mark i tabellen.
– Vi är kort på folk och det passar utmärkt för både oss och HV71 att Johan kommer hit och spelar med oss, säger Oskarshamns GM Thomas Fröberg till klubbens hemsida.

Dela artiklen för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Stjärnans första ord – efter JVM-nobben