Officiellt: Färjestad värvar ärkerivalens stjärncenter

Officiellt: Färjestad värvar ärkerivalens stjärncenter

Det har varit klart sedan tidigare att Linus Johansson lämnar Djurgården. 
Nu har 25-åringen skrivit på för ärkerivalen Färjestad. 
Det bekräftar klubben på sin hemsida

Linus Johansson, 25, har ryktats till Färjestad under hela våren och när Djurgården blev utslagna i semifinalen var det bara en tidsfråga innan det blev officiellt. Nu är det klart. 25-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt med Karlstadlaget.
– Färjestad har under de senaste åren spelat en riktigt rolig ishockey med mycket fart, skicklighet och många mål. Jag tror att det spelsättet kommer att passa mig, säger han till klubbens hemsida.

En av Djurgårdens bästa spelare

Johansson inledde säsongen i Djurgården lite längre ned i hierarkin, men efter att stjärncentern Andreas Engqvist skadade sig fick han chansen på riktigt. Och som han tog den!

Johansson var en av Djurgårdens absolut bästa spelare i slutet av grundserien och under hela slutspelet. Detta samtidigt som han fick beskedet att han drabbats av diabetes. Totalt noterades han för 34 poäng på 55 matcher (slutspelet inräknat).
– Jag är jättetacksam för de två åren i Djurgården och SHL. Nu känner jag för att ta en större roll och bli ett mer ledande namn i laget, säger han till Färjestads hemsida.

”Ohyggligt spännande nyförvärv”

Färjestads sportchef Peter Jakobsson är mycket nöjd över klubbens nytillskott. Han är övertygad om att 25-åringen kan bli en landslagsspelare på sikt.
– Ohyggligt spännande nyförvärv. En riktigt rejäl center som drev sitt lag väldigt hårt under säsongen. Kommer till Karlstad för att ta nästa kliv och för att bli landslagsspelare. En ledartyp som vi har skrivit två ”rauka” år med, säger han.

25-årige Johansson föddes i Ljungby och har spelat flera år i stadens lag Troja. Men det dröjde egentligen till säsongen 2014/15 som han fick sitt stora genombrott, då i Mora.

LÄS MER: Uppgifter: Svenske NHL-målvakten jagas av SHL-klubbar