Uppgifter: Svenske NHL-målvakten jagas av SHL-klubbar

Anders Lindbäck har precis blivit uppkallad till Nashville Predators. 
Men var han spelar nästa säsong är ännu oklart, klart är dock att det finns ett stort intresse från SHL.
– Det är smickrande att det finns bra anbud hemma men det är min prioritet att stanna kvar här borta, säger han till Hockeynews.se

Den 29-årige målvakten Anders Lindbäck har haft en lång karriär i Nordamerika. Han har tillhört lag som Tampa Bay Lightnings, Dallas Stars, Buffalo Sabres, Arizona Coyotes och nu senast Nashville Predators.

Däremot han han aldrig lyckats ta förstaspaden fullt ut i någon klubb, utan skickats fram och tillbaka mellan NHL och AHL. Kontraktet med Predators går ut i sommar och det innebär att han är fri att söka ny klubb. Om det blir någon återkomst till SHL återstår att se. Klart är i alla fall att det finns ett stort intresse från svenska klubbar.

”Smickrad av bra anbud hemma”

Lindbäck bekräftar att flera SHL-klubbar har kommit med anbud och han medger att det är smickrande.
– Det är smickrande att det finns bra anbud hemma men det är min prioritet att stanna kvar här borta. Jag har haft en bra säsong och visat att jag håller en hög nivå, säger Lindbäck till hockeynews.se.

29-åringen siktar på att ta en tröja i NHL nästa säsong, vilket han tror är fullt möjligt.
– Med den säsongen jag haft så har jag bevisat att jag håller på en hög nivå och jag har hela tiden känt att jag håller i NHL och därför kommer jag vänta nu och se vad som händer. Som sagt så är säsongen inte över här ännu och jag håller mig redo om det händer något, säger han till sajten.

Lindbäck har även spelat i Brynäs, Timrå och Rögle. 2010 var han med i Tre Kronors trupp som tog VM-brons i Tyskland.

DELA om du vill se Lindbäck i SHL!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);