Odraftade jättetalangen nära flytt från SHL – jagas av NHL-klubbar efter enorma succén

Johannes Kinnvall ligger tvåa i backarnas poängliga.
Nu är han högaktuell för en flytt från SHL.
Enligt Kvällsposten jagas succébacken av flera NHL-klubbar.

Johannes Kinnvall fick sitt stora genombrott med Timrå förra säsongen. Trots att klubben åkte ur SHL var backen ett stort utropstecken, och det ledde till att han i somras lämnade för HV71.

Enorma succén

Där har succén bara fortsatt. Kinnvall har varit en av SHL:s bästa backar under säsongen, och hans poängsuccé har varit enorm.

200211 HV71:s Johannes Kinnvall inför ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och HV71 den 11 februari 2020 i Gävle. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Kinnvall ligger, med sina 38 poäng på 46 matcher, tvåa i backarnas poängliga i SHL. Det har lett till ett stort intresse från större ligor.

Jagas av Capitals

Nu skriver Expressen att Kinnvall uppvaktas av flera NHL-klubbar. 22-åringen är odraftad, och kan således välja fritt bland intresserade klubbar.

200218 HV71:s Johannes Kinnvall jublar efter sitt 2-1 mål under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och HV71 den 18 februari 2020 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Tidningen skriver att Washington Capitals, som vann Stanley Cup 2018, är en av klubbarna som visat störst intresse, och Kinnvall är högaktuell för en flytt till klubben.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!