Nyförvärvet avslöjar: Därför nobbade han New York Rangers(!) erbjudande – för Leksand

.

Mattias Göransson är ett av Leksands senaste nyförvärv.
Nu berättar doldisen om han varför han nobbade New York Rangers – för Leksand.
– Ja, det fanns en dialog, bekräftar 24-åringen till DT.

Han är tillbaka i svensk hockey igen efter fem år i Nordamerika. Och Mattias Göransson är verkligen en doldis i hockeysammanhang. Men nu berättar han varför han nobbade budet från New York Rangers organisation – för att flytta till Leksand.

Klar för Leksand

24-årige backen tog sig genom Brynäs organisation och var även med och vann J18-guld med klubben. Men sedan flyttade Göransson över Atlanten för att pröva lyckan i Nordamerika.

Där blev det både junior- och collegehockey i USA under hela fem säsonger. Men nu ska backen äntligen får göra seniordebut när han värvats till Leksand inför SHL-återkomsten i höst.

Mattias Göransson, Leksand
130331 Ishockey, SM final J18, Modo hockey – Brynäs IF : Brynäs lagkapten nr 8 Mattias Göransson höjer segerpokalen med deprimerade Modo spelare i bakgrunden.
© Bildbyrån – Cop 101 – Foto: BILDBYRÅN

Nobbade Rangers

Men det kunde blivit något helt annat för Göransson. Som nu avslöjar intresset från New York Rangers och att det faktiskt fanns ett kontrakt att ta ställning till.

Erbjudandet kom från New York Rangers organisation att plocka in Göransson till farmarlaget Hartford Wolf Pack i AHL. Men svensken nobbade det för möjligheten i Leksand.
– Ja, det fanns en dialog, men det var ett AHL-kontrakt. När det kom till kritan kändes det bättre att få komma hem och ansluta till Leksand. Det tror jag kommer vara bäst för min egen utveckling, säger han till Dalarnas Tidningar.

Varför det blev just Leksand handlar mycket om klubbens general manager Thomas Johansson, som Göransson lärde känna i Brynäs.
– Han jobbade som min mentor under mina år i Brynäs. Han hjälpte mig med mitt backspel och olika detaljer. Vi har alltså träffats innan, berättar han för lokaltidningen.

Leksands lagbygge 2019/2020

Målvakter:
Axel Brage
Janne Juvonen

Backar:
August Berg
Calle Själin
Axel Bergkvist
Lucas Nordsäter
Filip Johansson
Daniel Gunnarsson
Mattias Karlsson
Mattias Göransson
Johan Fransson
Jonas Ahnelöv

Forwards:
Marcus Karlberg
Jon Knuts
Oskar Lang
Mattias Ritola
Thomas Valkvae-Olsen
Linus Persson
David Rundqvist
Martin Karlsson
Sebastian Wännström
Daniel Olsson Trkulja
Fredrik Forsberg
Andreè Hult

LÄS MER: SHL-stjärnan bekräftar intresset från NHL – kan lämna redan i sommar

Tre Kronor-stjärnans stora oro – kan lämna NHL-klubben i sommar: ”Vet inte vad som händer…”