SHL-stjärnan bekräftar själv intresset från NHL - kan lämna redan i sommar

SHL-stjärnan bekräftar själv intresset från NHL – kan lämna redan i sommar

.

Linus Johansson, 26, har ett år kvar på sitt kontrakt.
Men nu bekräftar centern intresse från NHL.
– Jag tycker mest att det är kul att vara med i svängarna, säger han till Minhockey.

Linus Johansson kom till Färjestad från Djurgården inför den gångna säsongen, och hade ett strålande debutår i Värmland.

Bekräftar NHL-intresse

Centern stod för hela 25 poäng på 51 matcher och fick även debutera med Tre Kronor.

Det har givetvis lett till intresse från större ligor.

190403 Färjestads Linus Johansson jublar efter kvartsfinal 7 i SM-slutspelet i ishockey mellan Färjestad och HV71 den 3 april 2019 i Karlstad.
Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Linus Johansson berättar nu själv att det finns intresse från NHL, där deadline för att skriva kontrakt med spelare är 15 juni.

– Det har varit lite intresse men inget konkret. Jag tycker mest att det är kul att vara med i svängarna. Stannar man ett år till och gör det bra så är chansen större att man får chansen då. Det är fullt fokus på här och nu som gäller för mig och kommer det något så tar man ställning till det då. Det är svårt att sia om något innan man har fått något, säger Johansson till Minhockey.

Linus Johansson har ett år kvar på sitt kontrakt, och har olikt många andra SHL-stjärnor inte haft någon KHL-klausul i sitt kontrakt.

Färjestad vill förlänga

Men det lär alltså bli några spännande veckor för såväl Johansson som Färjestad huruvida NHL-intresset blir konkret.

– Det är mest att man har hört att scouter har hört sig för lite och så har man fått reda på det. Nu är det inget konkret så det finns inget klart intresse på ett papper. Men man får lite energi av att veta att det finns någon form av intresse och att folk kollar på en. Men som sagt, det finns inget förrän det finns på ett papper. Nu är det mest att man kan ta med sig energin från det, säger han.

Men samtidigt så talar nu mycket för att Färjestad, trots att ett år återstår på kontraktet, vill förlänga med Linus Johansson.

190408 Färjestads Linus Johansson under uppvärmningen inför semifinal 2 i SM-slutspelet i ishockey mellan Djurgården och Färjestad den 8 april 2019 i Stockholm.
Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Det bekräftas även av Färjestads general manager Peter Jakobsson.

– Vi gillar Linus Johansson och vill att han ska vara en stor, stor del av Färjestad framöver. Vi har inte börjat förhandla ännu men om det sker innan sommaren eller efter får vi se, men vi vill se att Linus Johansson blir kvar i Färjestad. Så enkelt är det, säger han till Värmlands Folkblad.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!