Nyckelspelaren lämnar HV71 efter nedflyttningen – jagas nu av SHL-rivalen: "De har visat intresse"

Nyckelspelaren lämnar HV71 efter nedflyttningen – jagas nu av SHL-rivalen: ”De har visat intresse”

Han var en av HV71:s bästa spelare senaste säsongen.
Men kunde inte rädda klubben från att åka ur SHL.
Nu kan Linus Fröberg ändå bli kvar i SHL och gå till en konkurrent istället.

Senaste säsongen slutade i ett praktfiasko för HV71 som fick lämna SHL efter att ha förlorat ödeskvalet mot Brynäs. En av lagets viktigaste spelare under säsongen var Linus Fröberg.

Lämnar HV71

27-årige forwarden var en av dem som snittade mest istid i hela SHL med sina 19.12 minuter per match. Han svarade dessutom för 30 poäng och var lagets kanske bästa forward under säsongen.

Linus Fröberg, HV71
210102 HV71:s Linus Fröberg under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Malmö Redhawks den 2 januari 2021 i Jönköping. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / COP 200 / MB0083

Men Fröberg kommer inte att följa med HV71 ned till HockeyAllsvenskan. Istället kan han bli kvar i SHL hos ett rivallag istället. Lokaltidningen NSD rapporterar nu att centern jagas av Luleå till kommande säsong.
– Inga kommentarer, säger klubbens vice sportchef Ulf Engman till tidningen.

”Visat intresse”

Men hans agent Johan Finnström är desto mer frispråkig om uppgifterna att Luleå är intresserade. 
– Det stämmer att de har visat intresse för Linus, säger agenten i ett uttalande och erkänner att det finns ett ömsesidigt intresse.
– Han kan absolut tänka sig att spela för Luleå Hockey.

Linus Fröberg, HV71
210418 HV71:s Filip Sandberg och Linus Fröberg deppar efter ishockeymatchen i kvalet till SHL mellan Brynäs och HV71 den 18 april 2021 i Gävle. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0097

Men Fröberg är ändå helst sugen på att flytta till KHL för nästa säsong och han inväntar just nu kontraktserbjudande från öst. Om inte så blir fallet kan Luleå ligga väldigt bra till för en namnskrift.

Vann SM-guld

27-åringen kom till HV71 2019 och har i Jönköping producerat sina två bästa säsonger i karriären med först 34 poäng under debutåret och sedan 30 poäng senaste säsongen. Sammanlagt har Linus Fröberg samlat på sig 363 SHL-matcher för Brynäs, Färjestad, Växjö och HV71.

2018 sticker ut mest då han var med och vann SM-guld med Växjö Lakers. Nu återstår det att se om det blir en femte klubb i SHL till hösten.

Vad tycker du om den här övergången? Dela artikeln och ge din åsikt!

LÄS MER: Bomben: Brynäs har hittat sin nya tränare – VM-guldhjälten tar över SHL-laget: ”Riktigt bra lag”

Få våra nyhetsbrev!