Nya TOKSÅGNINGEN av domarbasen – här är domarnas brev: ”Ledarskapet är helt åt helvete!”

Domarbråket i SHL blir allt mer infekterat. 
Efter hotet om strejk kan Sportbladet avslöja domarnas gemensamma brev – där de kräver domarbasen Ulf Rönnmarks avgång. 
”Jag vill gärna döma hockey i flera år framöver, men inte på de här premisserna!! Ledarskapet är helt åt helvete!!”, skriver en domare enligt Sportbladet. 

Sprickan i SHL:s domarkår är enorm. I dagarna kunde vi läsa om att domarna hotar med strejk om inte domarbasen Ulf Rönnmark avgår. Nu har Sportbladet publicerat domarnas gemensamma brev där de riktar stenhård kritik mot domarbasen.

Här är domarnas brev

Brevet innehåller en lång rad punkter med massiv kritik mot Ulf Rönnmark och är undertecknat av samtliga domare i ligan.
Jag vill gärna döma hockey i flera år framöver, men inte på de här premisserna!! Ledarskapet är helt åt helvete!!”, skriver en av domarna.

Vi har inte en susning om vad som gäller inför kommande kurs/säsong. Midsommarveckan kom det ett mail om att det skulle skickas ut info i början på juli. Det kom aldrig något. 6/8 kom det ett nytt mail om att info var på väg i veckan. Vid skrivande stund 15/8 har det fortfarande inte kommit någon info. Det har varit likadant hela förra säsongen. Det lovas en massa saker som aldrig levs upp till.”, skriver en annan.

Vi får höra hur oseriösa vi är som inte lämnar in saker och ting i tid och det hotas, medans vår chef tydligen inte har samma krav på sig själv”, skriver en tredje.

”Har aldrig känt mig så omotiverad”

Många domare beskriver att arbetsrelationen har blivit så pass allvarlig att de tappat motivationen att döma.
”Totalt omotiverad som det är just nu. Det är horribelt skött allting!! Jag har skrivit fler CV och läst fler jobbannonser denna sommar än vad jag läst regler. Jag vill gärna döma hockey i flera år framöver, men inte på de här premisserna!! Ledarskapet är helt åt helvete!!”, skriver en domare enligt Sportbladet.

Det genomgående temat är tydligt: Massiv kritik mot Ulf Rönnbergs ledarskap. Sportbladet har även pratat med Rönnmark, som säger sig vara ledsen över situationen.

Hela brevet går att läsa här.

Vad tycker du om situationen? Kommentera gärna på Facebook.

LÄS MER: Domaruppror i SHL: Hotar med strejk veckor före premiären

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);