Domaruppror i SHL: Hotar med strejk veckor före premiären

SHL skakas av ett stort domaruppror bara veckor innan premiären
Enligt uppgifter till Sportbladet hotar SHL-domarna med strejk – om inte domarchefen Ulf Rönnmark avgår.

SHL-klubbarna är i full gång med sin försäsong och den 12:e september är det nedsläpp i premiäromgången. Även domarna är igång med sin försäsong där en upptaktsträff ska anordnas på Bosön under torsdagen.

Men flera domare hotar nu med att inte dyka upp – och i det långa loppet att inte heller döma i höst.

Hotar med strejk

Enligt uppgifter till Sportbladet har Elitdomarföreningen, EDF, gått samman och ställt krav på ligan. En domargruppering kräver att domarbasen Ulf Rönnmark ska avsluta sin tjänst med omedelbar verkan.

Anledningen bakom kravet av Rönnmarks avgång ska vara bristen på ledarskap, arrogans och dålig kommunikation.
– Säg så här, jag känner till en del av det. Oavsett vem som har rollen som domarchef kommer naturligtvis funderingar. Det finns alltid synpunkter på domarchefen från många håll. Sedan är det alltid olika grader. Uffe har varit på posten i ett år och ändrat en hel del. Men att att kräva hans avgång och utbrett missnöje… Det är vi som anställer domarchef, säger SHL:s VD Jörgen Lindgren till Sportbladet.

Har fullt förtroende

Brevet, som har skickats till SHL, ska enligt uppgifterna samtliga huvuddomare och linjemän i ligan stå bakom. I längden kan strejken få stora konsekvenser för SHL inför säsongsinledningen om två veckor.

Jörgen Lindgren säger att Rönnmark har fullt förtroende i sitt jobb som domarchef. Han upplever själv att missnöjet bland domarna inte har blivit större, då de gjort summeringar kring vad de tyckt om förra- respektive den kommande säsongen. På frågan från Sportbladet om de tagit till sig av kritiken svarar han så här:
– Den kritiken är flervägs. Domare som dömer och inte presterar måste ta till sig av sin chef och så motsatt. Att den som har uppdraget måste få tycka och tänka, säger Lindgren till Sportbladet och konstaterar att han inte är orolig gällande att hitta en lösning.
– Nej, jag är lösningsorienterat. Vi har gjort bra saker och det finns förbättringsområden. Det som behövs förbättras behöver vi hitta en lösning på det.

LÄS MER: Skrällen: Förre Tre Kronor-stjärnan återvänder till SHL-klubben

Legendaren Pekka Lindmarks nya liv – efter fem veckor på slottet: ”Jag mår kanon”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);