Legendaren Pekka Lindmarks nya liv – efter fem veckor på slottet: ”Jag mår kanon”

Pekka Lindmark är med i den senaste säsongen av Biggest Loser och gick ner i vikt.
Nu berättar hockeylegendaren om sitt nya, hälsosamma, liv tillsammans med frun Rita.

Pekka Lindmark är en av svensk hockeys största någonsin. Målvakten vann under sin aktiva karriär fyra SM-guld, två VM-guld samt ett OS-brons. Dessutom blev han utsedd till världens bästa målvakt två gånger.

I dag arbetar 61-åringen på ett företag i hemorten Piteå. Och under året han målvaktslegendaren startat ett nytt liv.

Deltog i Biggest Loser

Pekka har tillsammans med frun Rita levt ett gott liv med sena kvällar och god mat.  Dessutom är paret båda riktiga ölnjutare, men nu har de ändrat sina livsvanor.
– Både jag och Rita har älskat öl. Men nu har vi tänkt om och kör med andra alternativ. Även det funkar bra. Jag orkar mycket mer nuförtiden och allt är lättare. Man är piggare när man vaknar och det är ingen pina att knyta skorna längre, säger Lindmark till Sportbladet.

Under sommaren har Pekka Lindmark varit med i Biggest Loser, programmet där de tävlande ska lära sig en sundare livsstil och gå ner i vikt. För Pekka blev de fem veckorna en stor succé – och starten på ett nytt liv.
– Vi spelade in under fem veckor på slottet. Var hektiskt och riktigt kul. Jag och Kalle Moraeus kom bra överens och jag fick oerhört med inspiration från Alexandra Zazzi. Vilken underbar kvinna och hon var en energi-knippe som var duktig på att laga mat. Jag sneglade en del på hur hon gjorde med maten och försökte ta efter, säger Lindmark.

”Magen är borta”

För Pekka Lindmark, och frun Rita, blev Biggest Loser-kapitlet en vändpunkt. Han lärde sig bland annat hur många kalorier en öl innehåller, kunskap han själv tyckte var jobbig att få höra.

Men resultatet har gett honom en ny syn på livet – och resultatet är han jättenöjd med.
– Ja, magen är borta. Otroligt. Nu äter jag nyttigt. Har till och med grönsaker på tallriken. Både jag och Rita gör bra mat nuförtiden. Hälsosam mat kan faktiskt vara gott. Äter lika mycket som tidigare, men bättre, säger Lindmark till Sportbladet.

Dela för att hylla legendaren Pekka Lindmark!

LÄS MER: Här får Henke Lundqvist nog av Zuccarello – och lurar alla med en Pekka Lundmark-kopia

https://www.sportbibeln.se/hockey/pekka-lindmarks-magiska-hyllningsvideo-fran-mastarnas-mastare/

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);