Nya superbeskedet för Victor Hedman i NHL – nominerad till prestigefulla priset för femte året i rad(!)

En av världens absolut bästa backar.
Nu kommer kvittot för det.
Victor Hedman nomineras till Norris Trophy – för femte året i rad.

Victor Hedman hade länge ansetts vara en av världens bästa backar, men förra sommaren tog han ytterligare ett steg och skrev för alltid in sig i historieböckerna, då han var den kanske bästa spelaren i det Tampa Bay som vann Stanley Cup. Hedman var den givne ledaren i lagkaptenen Steven Stamkos frånvaro, och hans betydelse var enorm för laget.

Kan vinna priset

Hedman har fortsatt på inslagen väg under den här säsongen och är fortsatt en av de absolut bästa spelarna i NHL:s fortsatt kanske bästa lag. I grundserien kom Hedman trea i backarnas poängliga, och han har fortsatt med en fin poängskörd även i slutspelet, där nu Lightning är klara för semifinal.

181218 Victor Hedman of Tampa Bay Lightning during the NHL regular season game between Vancouver Canucks and Tampa Bay Lightning on December 18, 2018 in Vancouver. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Med Hedman hyllas oftast framför allt för sin defensiva skicklighet, och det är utan tvekan så att få backar i världen kan matcha hans kvalitéer. Nu kommer ett bevis på det – i form av en nominering till priset ”Norris Trophy”, som tilldelas NHL:s bäste back.

Femte året i rad

Det här är det femte året i rad som Victor Hedman nomineras som en av de tre finalisterna, men han har faktiskt bara vunnit priset vid ett tillfälle, under säsongen 2017/2018. Förra året vann Nashville Predators Roman Josi, men i år är Hedman superfavorit att vinna. Men han ställs mot tufft motstånd, i form av Adam Fox och Cale Makar – båda talangfulla, offensivt skickliga backar.

Victor Hedman, NHL
191109 Victor Hedman of Tampa Bay Lightning celebrates after the NHL regular season ice hockey game between Buffalo Sabres and Tampa Bay Lightning on November 9, 2019 in Stockholm. Photo: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

Adam Fox blev tvåa i backarnas poängliga och var New York Rangers kanske starkast lysande stjärna. Totalt blev det hela 47 poäng på 55 matcher för honom.

Den tredje nominerade är Colorado Avalanche guldklimp Cale Makar, som gjorde 44 poäng under grundserien och som nu varit bärande i det Colorado som tagit sig en bit i slutspelet, men som nu också är illa ute i matchserien mot Vegas Golden Knights.

Experter menar att det ska mycket till om inte Hedman vinner priset, så länge Tampa Bay går någorlunda långt i årets slutspel.

LÄS MER: Här gör Henke Lundqvist bort sig fullständigt – med pinsamma blundern: ”Svinjobbigt”

Få våra nyhetsbrev!