Nya pinsamma förlusten för Rasmus Dahlin och Buffalo i natt – är nu sämst genom alla tider(!): ”Fick panik”

Ny förlust.
Nu är Buffalo Sabres sämst genom tiderna.
– Vi fick panik, säger Rasmus Dahlin.

Det var ju inte det här som NHL-supportrarna räknade med när Buffalo Sabres för tre år sedan fick chansen att välja Rasmus Dahlin som etta i NHL-draften. Många trodde då att det var början på någonting riktigt stort, då man utöver Dahlin har en hel drös unga, talangfulla och spännande spelare.

Stora kollapsen

Men efter två halvdana säsonger i Sabres för Dahlin så har året 2021 varit en enda stor katastrof. Laget har underpreseterat enormt och att laget kommer sluta på sistaplats i årets grundserie står klart sedan lång, lång, lång tid tillbaka.

200806 Buffalo Sabres Rasmus Dahlin under Sports Heart hockey camps uppvisningsmatch i ishockey den 6 augusti 2020 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

I natt såg man dock ut att bryta sin mardrömslånga förlustsvit, då man ledde med 3-0 efter två perioder mot Philadelphia Flyers. Men inte ens då, med tremålsöverläge och 20 minuter kvar att spela, lyckades Sabres vinna. Bara två minuter in i perioden kom den första reduceringen, och med 90 sekunder kvar av matchen var det plötsligt kvitterat till 3-3.

Nytt rekord

Matchen gick till förlängning där Flyers bara behövde cirka 40 sekunder på sig att avgöra matchen. För Sabres var det därmed den 18:e(!) raka förlusten i NHL, och man tangerar därmed alla tiders rekord över antal torsk i följd.

– Vi fick panik. Det var länge sedan vi var i en sån här situation, och vi fick panik helt enkelt, säger Rasmus Dahlin efteråt.

Rasmus Dahlin, Buffalo Sabres
191109 Rasmus Dahlin of Buffalo Sabres during the NHL regular season ice hockey game between Buffalo Sabres and Tampa Bay Lightning on November 9, 2019 in Stockholm. Photo: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

Sabres hade faktiskt chansen att avgöra matchen redan innan kvitteringen, då Tage Thompson fick chansen att lägga pucken i öppet nät, i Flyers jakt på kvittering, men han missade alltså, och i stället har Sabres skrivit in sig i historieböckerna. Rasmus Dahlin har inte gjort många nöjda den här säsongen, och enligt rykten kan han mycket väl tredjas bort i ett försök till nystart för Sabres.

SE HIGHLIGHTS HÄR:

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */