Nya målshowen i natt: Här slår Elias Pettersson till igen – och blir historisk

Elias Pettersson har verkligen fått en drömstart på sin NHL-karriär. Målskytt i första matchen, hemma mot Calgary, där Canucks också tog hem segern.

Direktsköt första målet

I natt var det dags för reprismöte, i Calgary. Och det var återigen Elias Pettersson som klev fram för sitt Canucks.

Han direktsköt kvitteringen till 1–1 i den första perioden och slog till igen i mittperioden.
Kolla in det här:

Lägg därtill en assist till Bo Horvats, så förstår man varför 19-åringens föräldrar jublade på läktarna, precis som de fick göra i debuten:

Vancouver hade länge 4–4, men Calgary tog ledningen i slutet av den tredje perioden. När Canucks desperat jagade kvittering kunde hemmalaget gå fram till 7–4.

Pettersson har nu gjort mål två matcher i rad. Det har ingen tonåring lyckats med tidigare i Canucks historia.
Förmodligen är det här bara det första av många rekord som kommer ryka inom kort…

Här är ytterligare bevis på Petterssons succéstart:

Och fansen de älskar det, så klart.

DELA artikel för att hylla den svenska supertalangen!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/qnr7cV205zO3fGAJuBLbG50CTZYukXyslBu_RBodMspu8x8qdwUC4jbOswlfhfOF” aspect_ratio=”1:1″ /]