Nya, hårda beskedet om stjärnan i NHL – som kan innebära rena rama drömvärvningen för Leksand

Max Vérroneau lämnade Leksand.
Men snart kan en återkomst vara nära.
Ett nytt besked i Nordamerika i natt får fansen att drömma.

Leksand har fått en bra start på årets SHL-säsong och efter fem spelade matcher så ligger laget i mitten av tabellen, men man kommer senast från en meriterande bortaseger mot Frölunda. Och vill det sig riktigt väl kan man snart vara på väg att få förstärkning av ett riktigt drömnamn.

Beskedet i natt

Under hösten 2021 lyckades Leksand skriva på ett nytt kontrakt med Max Vérroneau, och vilket lyckodrag det blev. Förra säsongen spelade Vérroneau sitt kanske livs hockey, och han blev utsedd till hela ligans MVP efter en sagolik säsong. När han skrev på sitt nya kontrakt var det helt utan klausuler från KHL och NHL, men det stoppade inte intresserade klubbar från NHL.

Artikeln fortsätter efter bilden.

211207 Max Veronneau of Leksand celebrates after scoring 1-0 during the CHL game between Leksand and Frölunda on December 7, 2021 in Leksand. Photo: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Max Vérroneau skrev till slut ett ettårskontrakt med San Jose Sharks, och det betyder att hans kontrakt med Leksand är pausat fram till 2024. Skulle han välja att lämna Nordamerika så har han alltså ett gällande kontrakt med Leksand, och klubben har själva varit öppna med att man hoppas på detta inför nästa säsong. Vérroneau har gjort en godkänd försäsong, och hoppades få en plats i Sharks premiärtrupp när NHL nu startar.

LÄS MER: Charlotte Kallas helt nya jobb efter skidkarriären – uppfyller nu sin egen dröm: ”Jag är extra stolt”

Leksand-fansens dröm

Men så blev det inte. Sharks spelar säsongens första match i Tjeckien, och när truppen väl släpptes inför resan så fanns Vérroneau, som gjorde 34 mål i SHL förra säsongen, inte med. Han är i stället nedskickad till farmarlaget San Jose Barracuda, där han återigen kommer att få kriga för att få till sig en plats i världens bästa hockeyliga. Säsongen är inte ens påbörjad, och dessutom lång, men det var inte alls var han hade hoppats på.

Artikeln fortsätter efter bilden.

220305 Leksands Max Veronneau jublar efter 0-1 under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Leksand den 5 mars 2022 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Och därmed finns det även visst utrymme för Leksand och alla supportrar att drömma. Skulle Vérroneau välja att bryta sitt kontrakt i NHL och återvända till Europa så gäller kontraktet med Leksand – och chansen för honom att flytta tillbaka till Sverige blir såklart rejält större om han lämnas utanför NHL. Leksand får snart förstärkning i form av Marek Hrivik, som inte spelat under inledningen av säsongen, och med Vérroneau skulle Dala-laget ha ett ruggigt lag att kliva in i vintern med.

LÄS MER: Ikonen Håkan Loob avslöjar nu sin favorit – här är det enskilt största ögonblicket i svensk hockeys historia