Nya chockbeskedet kring Lias Andersson – uppges nu ha ändrat sig helt om stjärnan: ”Är definitivt planen”

Lias Andersson har trejdats till LA Kings.
Och nu kommer oroande uppgifter för HV71.
– Det är definitivt planen att ta över Lias, säger NHL-lagets spelaransvarig Nelson Emerson till Aftonbladet.

Lias Andersson har haft ett turbulent år. I vintras hamnade svensklöftet i en stor dispyt med sin NHL-klubb, New York Rangers, vilket resulterade i att han stängdes av utan att få någon lön, och han var då väldigt tydlig med att han ville bort från klubben.

Trejdades bort

Lösningen blev ett lån till Sverige och HV71 under våren, och där har Lias Andersson även blivit kvar under hösten. Tidigare under hösten så kom dock beskedet som Andersson själv väntat på, då han mitt under NHL-draften trejdades bort från Rangers till LA Kings.

200919 HV71:s Lias Andersson under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och HV71 den 19 september 2020 i Göteborg . Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

HV71 slog dock då fast att bytet inte skulle innebära någonting för det säsongslånga lånet i Sverige, och att centern trots allt skulle bli kvar hela säsongen.

– Lias kommer att vara här resten av säsongen och ska ingenstans. Det enda som är att detta öppnar för honom att fortsätta sin säsong i NHL när vi är klar med vår säsong till våren. Men den möjligheten hade funnits oavsett om han tillhörde Rangers, Kings eller någon annan NHL-klubb, sa sportchefen Johan Hult till SVT då.

Nya beskedet

Men nu kommer nya chockuppgifter som går helt emot det som Johan Hult tidigare sagt. Aftonbladet har nämligen varit i kontakt med LA Kings – som verkar fast beslutna om att kalla över Lias Andersson när NHL-säsongen väl drar igång.

– Frågan ägs av Kings front office, men visst tror jag att de gör det. Varför skulle man annars göra en trade? Ser ingen anledning att planerna ändrats, säger Christian Ruuttu, chefsscout i Europa, till tidningen.

200307 HV71:s Lias Andersson jublar efter att ha gjort mål under straffavgörandet av ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och HV71 7 mars 2020 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

När NHL-säsongen drar igång vet ingen riktigt – men det lutar åt att det startar i januari, alltså mitt under SHL-säsongen.

– Det är definitivt planen att ta över Lias. Men vi väntar fortfarande på att NHL ska presentera någon form av datum för spel, säger spelaransvarige Nelson Emerson.

LÄS MER: Mäktiga bilderna i natt – här gör Henrik Lundqvist debut med Washington Capitals: ”Kungen har landat”

Få våra nyhetsbrev!