Nya beslutet om Rasmus Dahlin som chockar hela NHL – bara dagar före premiären: ”Det är ett experiment”

Dagar kvar till NHL-premiären.
Då kommer en rejäl förändring för Rasmus Dahlin.
Enligt uppgifter i Nordamerika kan svensken får en helt ny position.

Sverige hade bara haft en spelare som gått som draftetta genom tiderna, och det var Mats Sundin. Men 2018, alltså för tre år sedan, så dubblades plötsligt den skaran då Rasmus Dahlin valdes först av samtliga spelare, av Buffalo Sabres. Därefter har han haft tre väl godkända säsonger, men för Sabres har det gått betydligt tyngre.

Stora förändringen

Förra året var man hela NHL:s stora slagpåse och man har inte alls fått till spelet. Många räknar med att Buffalo kommer att få kämpa i bottenskiktet av NHL även denna säsong, och för Rasmus Dahlin lär det alltså bli ytterligare en säsong där det framför allt handlar om insläppta mål, snarare än att vinna hockeymatcher.

Buffalo Sabres defenseman Rasmus Dahlin (26) celebrates his goal during the second period of an NHL hockey game against the New Jersey Devils, Sunday, Jan. 31, 2021, in Buffalo, N.Y. (AP Photo/Jeffrey T. Barnes)

Men trots att Buffalo haft det tungt, och Dahlin stundtals kritiserats för sitt spel – eller snarare så har Buffalo kritiserats för hur man använt svensken – så har han ändå svarat för ett imponerande poängsnitt och han anses fortfarande vara en av ligans mest spännande backar. Men nu råder det stora frågetecken kring huruvida han faktiskt kommer att klassas som back framöver. Nu kommer nämligen väldigt förvånande uppgifter från Nordamerika – om Dahlins position.

”Är ett experiment”

Enligt den ansedda journalisten Jeff Marek kan Buffalo Sabres, lagom till NHL-premiären den här veckan, att testa Rasmus Dahlin som forward(!), snarare än back som han spelat som hela karriären.

”Det verkar som att Sabres gör en hel del experiment på isen lagom till premiären. Tage Thompson (ytterforward) är numera) center, och det finns även spekulationer om att Dahlin komme att spela högre upp”, säger han.

Rasmus Dahlin, Buffalo Sabres
191109 Rasmus Dahlin of Buffalo Sabres during the NHL regular season ice hockey game between Buffalo Sabres and Tampa Bay Lightning on November 9, 2019 in Stockholm. Photo: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

Rasmus Dahlin har tidigare sagt till NHL att han spelade som center fram till att han var 14, men det var alltså som back som han slog igenom stort i Frölunda, och tanken när han draftades som etta av Buffalo var givetvis att han skulle vara just back. Men Dahlin har framför allt hyllats för sina offensiva kvalitéer i NHL hittills, och det blir helt klart spännande att se var hans karriär tar vägen om han nu skulle kliva upp ett steg i banan.

LÄS MER: När ärkebusen Sean Avery fick tränaren(!) att panikbyta frisyr – med fem helt sjuka ord mitt under matchen

Få våra nyhetsbrev!