Nya beskedet om Connor McDavid efter otäcka skadan – Edmonton Oilers bryter nu tystnaden

Nya beskedet om Connor McDavid efter otäcka skadan – Edmonton Oilers bryter nu tystnaden

.

Connor McDavid åkte på en väldigt otäck skada i NHL:s sista grundseriematch.
Sedan dess har det varit tyst kring superstjärnans skada.
Men nu bryter Edmonton Oilers tystnaden och ger besked kring sin lagkapten.

Det var i NHL-säsongens allra sista grundseriematch som Edmonton Oilers superstjärna Connor McDavid kraschade in i motståndarmålet och fick ledas av isen. Mycket oroliga bilder för en av hockeyvärldens absolut största stjärnor just nu.

Connor McDavids skada

Första uppgifterna vittnade om att kanadensaren kunde ha brutit benet, men en magnetkameraundersökning senare visade sig skadan inte vara riktigt så allvarlig. Därefter har det varit rätt så tyst kring McDavid.

Connor McDavid, Edmonton Oilers
181006 Connor McDavid of the Edmonton Oilers during the NHL Global Series match between Edmonton Oilers and New Jersey Devils on october 6, 2018 in Gothenburg.
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_392

Men nu kommer ett första uttalande av Edmonton Oilers som bryter tystnaden. Den nytillträdde general managern Ken Holland ger hela hockeyvärlden ett nytt besked om NHL-stjärnans skadesituation.
– Jag förväntar mig att se honom på isen när campen drar igång. Han jobbar tätt ihop med vårt medicinska team och de han har runt om kring sig i Toronto för att se till att han får bästa möjliga hjälp, säger Holland till klubbens officiella webbplats.

Tvåa i NHL:s poängliga

Holland erkänner även att han varit och träffat McDavid två gånger senaste veckan för att kolla till läget med klubbens lagkapten och stora stjärnspelare.
– Jag åkte upp till Connor för att spendera lite tid med honom och för att se hur han tränar. Han gör det bra, han kör på med rehab, säger Holland i sitt uttalande.
– Han är vid gott mod. Det var riktigt kul att träffa honom, det var första gången som jag fick chansen att spendera lite mer tid med honom än att bara skaka hans hand i korridoren utanför omklädningsrummen.

Connor McDavid, Edmonton Oilers
181005 Connor McDavid during a practice session with the Edmonton Oilers on oktober 5, 2018 in Gothenburg.
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_389

22-årige McDavid kommer annars från sin poängbästa säsong i NHL hittills med otroliga 116 poäng på 78 matcher. Trots det kom han bara tvåa i den totala poängligan efter suveräna Nikita Kucherov som imponerande nog var 12 poäng bättre.

LÄS MER: Stora vändningen för Erik Karlssons framtid i NHL!

Uppgifter: SHL-klubben överens med ny stjärnvärvning – förre NHL-svensken återvänder hem