Nya besked om svenske stjärnbacken som får SHL-fansen att dregla – kan återvända efter fyra år

Här är beskedet som får SHL-klubbarna – och kanske framför allt HV71 – att drömma.
Lawrence Pilut har två raka säsonger i KHL i ryggen.
Men några fler blir det inte.

Lawrence Pilut vräkte in poäng i SHL innan han bestämde sig för att testa på spel i Nordamerika. Under säsongen 2017/2018 gjorde han hela 38 poäng på 52 matcher för HV71, vilket inte direkt är blygsamt som back.

Bryter kontraktet

I Nordamerika fick Pilut dock inte den utveckling han hoppats på, och efter bara två säsonger med Buffalo Sabres, där det totalt blev 36 matcher, lämnade han för KHL, där han spelat för Traktor Chelyabinsk de senaste två åren.

191107 Lawrence Pilut of Buffalo Sabres during a practice session on November 7, 2019 in Stockholm. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Han hade kontrakt även över kommande säsong, men nu står det klart att det inte blir någon fortsättning. Den ryska sajten Championat skriver att han kommer att bryta kontraktet, och klubbens sportchef menar på att man nu jobbar med att lösa de juridiska bitarna. Det betyder alltså att Pilut är fri att skriva på för vilken klubb som helst.

Fri att välja klubb

Enligt Hockeypuls, som hänvisar till JP, så är Pilut dock helst sugen på en flytt tillbaka till NHL och Buffalo Sabres, som fortfarande äger rättigheterna till honom. Men skulle det inte bli så skulle HV gladeligen plocka in backen, som i så fall skulle tillhöra en av SHL:s bästa på pappret.

211219 Lawrence Pilut of Sweden during the Channel One Cup ice hockey game between Czech Republic and Sweden on December 19, 2021 in Moscow. Photo: Vasily Ponomarev / BILDBYRÅN

Men fler SHL-klubbar jagar offensiva backar. Färjestad jagade tidigare Kodie Curran, som dock nu ser ut att vara aktuell för Frölunda i stället. Skulle Frölunda gå bet på Curran skulle Pilut säkerligen vara av stort intresse, om det nu inte blir spel i NHL.

LÄS MER: Förre SHL-stjärnans oväntade drag på sociala medier – därför talar nu allt för en supervärvning av Frölunda